Voedingsstoffen voor elke vrouw

magnesium voor een vrouw

 

De zes belangrijkste voedingsstoffen die elke vrouw nodig heeft

 

 

1. Zink (Zn).

Het mineraal zink speelt een belangrijke rol bij de vruchtbaarheid en voortplanting. Het is ook een belangrijke co-factor in de productie van vrouwelijke hormonen voor pre-menstruele en post-menopauzele vrouwen.

Zink- en magnesiumgehalten zijn meestal lager bij PMS (pre-menstrueel syndroom) vrouwen. Beide lijken de serotonineniveaus te verhogen en zink heeft een antidepressief effect. Zink is van vitaal belang voor methylatie, werken met B-vitaminen en betaïne-hydrochloride (maagzuur).

De studie laat zien de vermindering van de duur van verkoudheid door zink.

 

2. B-vitamines

B-vitamines zijn belangrijk, zowel voor de productie van energie als voor het stabiliseren van de stemming.

Vitamine B6 is noodzakelijk voor de werking van choline, wat helpt om oestrogenen uit de lever te verwijderen. Als deze oestrogenen niet efficiënt worden opgeruimd, kunnen symptomen die verband houden met oestrogeen dominantie optreden, waaronder een groter risico op borstkanker.

Een laag niveau van B6 is geassocieerd met een overmaat aan oestrogeen in relatie tot progesteron. Er is ook aangetoond dat vitamine B6-spiegels uitgeput zijn bij vrouwen die de anticonceptiepil nemen. Verschillende studies met vitamine B6 hebben significante verbeteringen in het premenstrueel syndroom gemeld.

Vitaminen B12 en foliumzuur zijn ook co-factoren voor de enzymen die hormonen aanmaken of helpen prostaglandinen (hormoonachtige stoffen) te maken. Samen met B6 vormen ze de hoeksteen van de methylatie, die beschermt DNA. Vandaar zijn die noodzakelijk in de zwangerschap.

 

3. Magnesium (Mg)

Lage magnesiumgehaltes zijn geassocieerd met slechte eetlust, misselijkheid, lethargie, stemmingswisselingen en spierkrampen. Magnesium vermindert de waterretentie en verbetert de stemming, ook bekend als een slaapmiddel.

Vrouwen die aan PMS lijden, is aangetoond dat ze minder magnesium bevatten dan vrouwen zonder symptomen. Oestrogeen verhoogt de absorptie van magnesium door weefsel en bot, waardoor veroudering (afname van oestrogeen) gepaard gaat met een verhoogde behoefte aan magnesium.

Net als vitamine B6 en zink is magnesium nodig voor het maken van prostaglandinen en kan het PMS-patiënten op deze manier helpen. Krampen komen meestal door calcium / magnesium onevenwichtigheden en kunnen worden gecorrigeerd door magnesium aan te vullen.

Magnesium heeft zoveel andere voordelen, waaronder spierontspanning, bloeddrukverlaging, het voorkomen van slapeloosheid en in het algemeen kalmerende emoties. Mg en Vitamine B6 verbeteren angstgerelateerd PMS.

Een lage magnesiumgehaalte kan ook een risicofactor zijn voor hoofdpijn en migraine.

Het krijgen van voldoende magnesium vermindert ook het kankerrisico. Een hoge inname van magnesium verdubbelt bijna de overleving door borstkanker.

 

4. Fyto-oestrogenen

Deze oestrogeenachtige stoffengevonden in planten zoals sojaproducten, rode klaver en lijnzaad.

De fyto-oestrogenen beschermen in feite tegen oestrogeenoverbelasting door dezelfde hormoonreceptorplaatsen te bezetten als oestrogeen.

Sojaconsumptie is controversieel daarom zou ik niet adviseren die vaak te eten, gefermenteerde soja is het beste.

Lijnzaad en lijnzaadolie bevatten de hoogste concentratie dan elke andere bron van fyto-oestrogenen. Andere bronnen zijn appels, wortels, olijven, granaatappelolie en zonnebloempitten.

Het zou gunstig zijn om te weten welke gehalte van oestrogeen en progestreon heeft u.

 

5. Vitamine C

We hebben allemaal vitamine C nodig en we krijgen die niet genoeg.  Vooral vrouwen tijdens de menopauze kunnen echter iets meer doen.

Oestrogeentekort, waargenomen tijdens de menopauze, is geassocieerd met een verhoogd cardiovasculair risico en endotheliale disfunctie, wat betekent dat slagaders en de huid minder elastisch worden. Dit kan leiden respectievelijk tot hogere bloeddruk en meer rimpels. Van antioxidanten zoals vitamine C is aangetoond dat ze de endotheelfunctie verbeteren bij gezonde oestrogeendeficiënte vrouwen na de menopauze. 

Vitamine C helpt ook B-vitamines, zoals B6 en magnesium te werken.

Vitamine C werkt als een voorloper van glutathion, de belangrijkste leverantioxidant. Die zuigt chemicaliën, pesticiden, zware metalen (zoals kwik, lood en arsenicum) en vervelende vrije radicalen op.

 

6. DIM (Diindolylmethane) en Indool-3-carbonol

DIM en I3C bevatten indolen, plantenverbindingen met gezondheidsbevorderende eigenschappen. Ze worden in grote hoeveelheden aangetroffen in kruisbloemige groenten zoals broccoli, bloemkool, spruitjes en kool.

Het is aangetoond dat ze de effecten van oestrogeen verminderen, waarschijnlijk als gevolg van het helpen ontgiften van oestrogeen in de lever.

DIM verhoogt het oestrogeenmetabolisme, wat resulteert in een toename van gunstige oestrogeenmetabolieten en een afname van het actieve oestrogeen, wat problemen veroorzaakt zoals gewichtstoename, PMS en menopauzeklachten.

 

Heeft u meer informatie nodig en/of welke deseringen moet u gebruiken neem contact met mij op.

 

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook:

een klanten dag
Uncategorized
Elena Karnaukhova

Een klanten dag

Met plezier wil ik een klantendag organiseren voor mijn lieve klanten en vrienden. Al een tijdje wilde ik dit organiseren maar ik wist niet in

Read More »