orthomoleculair arts limburg

Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire Geneeskunde is een deel van alternatieve geneeswijzen

Ben je altijd moe, slaperig of zijn er onverklaarbare lichamelijke klachten?

Hopelijk is de orthomoleculaire geneeskunde het antwoord waar je naar op zoek bent!

 

 

Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

Orthomoleculaire geneeskunde is een van de alternatieve geneeskunde. Een vorm van genezing die rekening houdt met de hele persoon (holistische benadering) – lichaam, geest, emoties en voeding.

Een doel van de orthomoleculaire geneeskunde is de lichaamscellen te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen, vetzuren en andere noodzakelijke voedingsstoffen.

Als iemand chronische aandoeningen heeft, vaak ziek en/of chronisch moe is, dan heeft het geen zin om symptomen te bestrijden.

orthomoleculair therapeut

Wat doet een orthomoleculair therapeut/ arts?

Orthomoleculaire therapie is gericht op het bevorderen van gezondheid en/of het herstellen van ziekteprocessen met behulp van natuurlijke stoffen.

Een orthomoleculaire arts of therapeut kijkt breder naar de klachten van de client zoals de relatie tussen darmflora en hersenen, onverwerkte emoties, laaggradige ontstekingen, aanwezige virussen of ongezonde eetpatroon.

In mijn praktijk werk ik holistisch. Bij een holistische geneeswijze wordt het gehele individu betrokken en niet verschillende onderdelen van het lichaam.

Als je bijvoorbeeld hoofdpijn hebt kijk ik dieper naar de oorzaak bijvoorbeeld voeding, darmflorahormonale storingen of verborgen emoties.

Laboratorium, energetische onderzoeken en uitgebreide vragenlijsten zijn onmisbaar in de holistische orthomoleculaire geneeskunde.

Heb je een auto-immuunziekte zoals artritis, Hashimoto, Graves of MS? Heb je last van je darmen? Wil je meer energie? Of wil je gewoon een vraag stellen aan de orthomoleculaire therapeut?

 

Wanneer wordt een orthomoleculaire geneeskunde gebruikt?

De orthomoleculaire therapie kan worden ingezet bij diverse uiteenlopende klachten en aandoeningen die vaak chronisch van aard zijn.

Een tekort aan voedingsstoffen kan ontstaan door het gebruik van niet altijd gezonde voeding of tijdens een ziekte en/of een bepaalde periode in je leven. Denk bijvoorbeeld aan extra vitamine C bij griep en verkoudheid, extra foliumzuur bij zwangerschap, visolie bij huidproblemen, probiotica bij darmklachten, depressie of lage immuniteit enz.

Orthomoleculaire geneeskunde kan ook preventief worden ingezet, bijvoorbeeld om het energiepeil te verbeteren, de kans op het ontstaan van ziekten te verminderen en het verouderingsproces te vertragen.

Zijn er wetenschappelijke onderzoeken van de orthomoleculaire geneeskunde?

orthomoleculair arts limburg

Ik ben wat ik eet?!

  • Niet waar. Je bent eigenlijk wat je verteert. Je darmen moeten in goede conditie zijn om al het goeds (of verkeerds) dat je naar binnenwerkt op te nemen in jouw lichaam. Jouw darmen zijn daarom de poort naar een goede gezondheid!
  • Dat betekent dat voedingssupplementen zijn niet altijd gunstig zijn als je darmen de voedingsstoffen niet kunnen opnemen
  • Heb je gezonde darmen? Doe de test.
orthomoleculair therapeut

Mijn verhaal als orthomoleculair therapeut

In het verleden had ik zelf gezondheidsproblemen van prikkelbare darmsyndroom tot emotionele blokkades en burn-out. Reguliere geneeskunde kon mij niet helpen dus ik ging op zoek naar een alternative holistische route. Gelukkig kwam ik op de juiste weg.

Nu gebruik ik mijn ervaring en kennis om anderen te helpen.

Het is niet makkelijk als een buitenlander je weg in andere land te vinden.  Ik bleef doen wat ik met passie doe, mensen helpen!

Uiteindelijk heb ik een mooie en drukke praktijk opgebouwd en ik ben trots op mijzelf.

Heb je vragen of opmerkingen dan hoor ik graag van jou.

Ik ben hier om jou te helpen 🙂

Hoe werkt een orthomoleculaire arts of therapeut?

In mijn praktijk, Natural Medicine Practice Elena werken we samen met laboratoria, een fysiopraktijk, hypnotherapeut en andere zorgverleners om breder te kunnen kijken naar de hele mens.

Bij behandelingen ligt de nadruk op voeding, voedingssupplementen en emoties verwerken, die worden ingezet als medicijn. 

cat logo