market, stand, spices

Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire Geneeskunde is een deel van alternatieve geneeswijzen

Ben je altijd moe, slaperig of zijn er onverklaarbare lichamelijke klachten?

Hopelijk is de orthomoleculaire geneeskunde het antwoord waar je naar op zoek bent!

 

 

Wat is de orthomoleculaire geneeskunde?

Orthomoleculaire geneeskunde is een van de alternatieve geneeskunde. Een vorm van genezing die rekening houdt met de hele persoon (holistische benadering) – lichaam, geest, emoties en voeding.

Een doel van de orthomoleculaire geneeskunde is de lichaamscellen te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen, vetzuren en andere noodzakelijke voedingsstoffen.

Wat doet een orthomoleculaire arts/therapeut?

Orthomoleculaire therapie is gericht op het bevorderen van gezondheid en/of het herstellen van ziekteprocessen met behulp van natuurlijke stoffen.

Een orthomoleculaire arts of therapeut kijkt breder naar de klachten van de client zoals de relatie tussen darmflora en hersenen, onverwerkte emoties, laaggradige ontstekingen, aanwezige virussen of ongezonde eetpatroon.

Wanneer wordt een orthomoleculaire therapie gebruikt?

De orthomoleculaire therapie kan worden ingezet bij diverse uiteenlopende klachten en aandoeningen die vaak chronisch van aard zijn.

Een tekort aan voedingsstoffen kan ontstaan door het gebruik van niet altijd gezonde voeding of tijdens een ziekte en/of een bepaalde periode in je leven. Denk bijvoorbeeld aan extra vitamine C bij griep en verkoudheid, extra foliumzuur bij zwangerschap, visolie bij huidproblemen, probiotica bij darmklachten, depressie of lage immuniteit enz.

Orthomoleculaire geneeskunde kan ook preventief worden ingezet, bijvoorbeeld om het energiepeil te verbeteren, de kans op het ontstaan van ziekten te verminderen en het verouderingsproces te vertragen.

Zijn er wetenschappelijke onderzoeken van de orthomoleculaire geneeskunde?

orthomoleculair arts limburg

Ik ben wat ik eet?!

  • Niet waar. Je bent eigenlijk wat je verteert. Je darmen moeten in goede conditie zijn om al het goeds (of verkeerds) dat je naar binnenwerkt op te nemen in jouw lichaam. Jouw darmen zijn daarom de poort naar een goede gezondheid!
  • Dat betekent dat voedingssupplementen zijn niet altijd gunstig zijn als je darmen de voedingsstoffen niet kunnen opnemen
  • Heb je gezonde darmen? Doe de test.

Hoe werkt een orthomoleculaire arts of therapeut?

In mijn praktijk, Natural Medicine Practice Elena werken we samen met een laboratorium RP Analytics, fysiopraktijk Valkfysio, hypnotherapeut en andere zorgverleners om breder te kunnen kijken naar de hele mens.

Bij behandelingen ligt de nadruk op voeding en voedingssupplementen, die worden ingezet als medicijn. Daarnaast wordt aandacht gegeven aan de leefstijl van de mens.

Wat is de orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculair geneeskunde

Als iemand chronische aandoeningen heeft, vaak ziek en/of chronisch moe is, dan heeft het geen zin om symptomen te bestrijden.

In mijn praktijk werk ik holistisch. Bij een holistische geneeswijze wordt het gehele individu betrokken en niet verschillende onderdelen van het lichaam.

Als je bijvoorbeeld hoofdpijn hebt kijk ik dieper naar de oorzaak bijvoorbeeld voeding, darmflorahormonale storingen of verborgen emoties.

Laboratorium, energetische onderzoeken en uitgebreide vragenlijsten zijn onmisbaar in de holistische orthomoleculaire therapie.

Heb je een auto-immuunziekte zoals artritis, Hashimoto, Graves of MS? Heb je last van je darmen? Wil je meer energie? Of gewoon vragen stellen aan de deskundige?

Antistoffen tegen SARS-CoV-2 nu in de praktijk te meten!

covid 19 lab

Antilichamen blijven langer aanwezig dan sinds begin van de pandemie door de overheid gemeld.

Deze natuurlijke immuniteit werkt ook nog eens beter dan vaccinatie. Mensen die aan het begin van de pandemie een SARS-CoV-2 infectie doormaakten vertonen nog steeds antilichamen. Maar er zijn enkele uitzonderingen.

Ik kan nu de praktijk de anti-stoffen meten met 

Biomerica COVID-19 IgG/IgM sneltest.

– Resultaat in 10 minuten
– 98% nauwkeurigheid op IgG
– Kosten: 29 Euro

  • IgM – Het niveau van IgM-antilichamen begint na 1 week na de eerste infectie te stijgen.
  • IgG verschijnt later dan IgM (meestal binnen 14 dagen na infectie) en 6 maanden of zelfs meerdere jaren kan aanhouden, wat betekent dat het IgG dient als een indicator van eerdere infectie.

Mijn verhaal

In het verleden had ik zelf gezondheidsproblemen van prikkelbare darmsyndroom tot emotionele blokkades en burn-out. Reguliere geneeskunde kon mij niet helpen dus ik ging op zoek naar een alternative holistische route. Gelukkig kwam ik op de juiste weg.

Nu gebruik ik mijn ervaring en kennis om anderen te helpen.

Het is niet makkelijk als een buitenlander je weg hier te vinden maar ik bleef doen wat ik met passie doe, mensen helpen. Uiteindelijk heb ik een mooie en drukke praktijk opgebouwd en ik ben trots op mijzelf.

Heb je vragen of opmerkingen dan hoor ik graag van jou.

Ik ben hier om jou te helpen 🙂

 

cat logo