Blaasontsteking mannen symptomen

Blaasontsteking mannen symptomen

Blaasontsteking mannen symptomen

 

Blaasontsteking is een veel voorkomende aandoening bij mannen. Het wordt meestal veroorzaakt door een bacteriële infectie en komt vaker voor bij mannen boven de 50 jaar. 

Symptomen van blaasontsteking bij mannen zijn:

  • pijn bij het plassen
  • veelvuldig plassen
  • het gevoel te moeten plassen zonder dat dit nodig 
  • branderig gevoel bij het plassen 

Nog andere symptomen van blaasonsteking bij mannen

  • troebele of bloederige urine
  • koude rillingen
  • koorts
  • vermoeidheid en buikpijn.

Behandeling van blaasontsteking bij mannen

Blaasontsteking mannen symptomen

Hoewel de traditionele geneeskunde gewoonlijk antibiotica voorschrijft om blaasontsteking bij mannen te behandelen, zijn er andere alternatieve behandelingsmogelijkheden die kunnen helpen uw toestand te verbeteren zonder de medicijnen in te nemen.

Als holistisch therapeut behandel ik de hele persoon in plaats van delen ervan. Als je vaak ziek bent of vaak ontstekingen hebt, is het beter om de oorzaak aan te pakken en niet alleen de symptomen te behandelen.

Holistische therapieën voor blaasontsteking bij mannen omvatten veranderingen in de voeding, kruidensupplementen, aanpassingen in de levensstijl en technieken om stress te verminderen. 

Veel water drinken kan ook helpen je urinewegen gezond te houden en ontstekingen te verminderen.

Voedingsmiddelen die de blaas kunnen irriteren, zoals alcohol, cafeïne en zuur voedsel. Kruidensupplementen zoals uva ursi, veenbessenextract, goudsbloem of D-mannosa kunnen ook helpen om ontstekingen en infecties te verminderen.

Blaasontsteking mannen oorzaak

Blaasontsteking mannen symptomen

Blaasontsteking is een symptoom dat er iets niet in orde is in je lichaam. En weet je wat er niet goed is? Je darmflora!

Een manier om ontstekingen te verminderen en de symptomen van blaasontsteking bij mannen te verlichten, is zich te richten op het opnieuw in evenwicht brengen van de darmflora.

Dit kan met een verscheidenheid aan natuurlijke middelen, zoals probiotica, prebiotica, gefermenteerd voedsel en kruiden. Probiotica en prebiotica helpen de gunstige bacteriën in je darmen aan te vullen, terwijl gefermenteerd voedsel, zoals yoghurt en kimchi, ook kan helpen ontstekingen te verminderen. Kruiden als oregano, gember en knoflook kunnen ook helpen infecties te bestrijden.

Maar niet zo snel! Naast voeding moet je ook pathogenen ( verkeerde darmflora) aanpaken.

Herstel je darmflora om blaasontstekingen te genezen

De beste manier om blaasontsteking bij mannen te behandelen is de oorzaak van het probleem aan te pakken. Dit betekent dat alle onderliggende onevenwichtigheden in de darmflora moeten worden aangepakt, evenals eventuele parasieten, slechte bacteriën of schimmels.

In mijn praktijk gebruik ik alleen natuurlijke producten, kruiden en voedingssupplementen.

Blaasontsteking man vanzelf over

Onbehandeld kan een blaasontsteking leiden tot ernstige complicaties, zoals bloed in de urine, nierinfecties en zelfs sepsis. Het is belangrijk om medisch advies en behandeling te zoeken als u denkt dat u een blaasontsteking heeft.

Zelf-Ontwikkeling cursus

Blaasontsteking mannen symptomen | Blaasontsteking man vanzelf over | Blaasontsteking mannen oorzaak

Reacties

1 reactie op “Blaasontsteking mannen symptomen”

  1. Pingback: Een holistische psycholoog | spiritueel psycholoog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook:

een klanten dag
Uncategorized
Elena Karnaukhova

Een klanten dag

Met plezier wil ik een klantendag organiseren voor mijn lieve klanten en vrienden. Al een tijdje wilde ik dit organiseren maar ik wist niet in

Read More »