holistisch psycholoog

Holistisch psycholoog

Wat is holistische psychologie

Holistische psychologie erkent dat de bron van mentale gezondheidsproblemen vaak afkomstig is uit de fysieke, emotionele en spirituele staat van de persoon.

Deze aanpak maakt gebruik van een verscheidenheid aan behandelingen, waaronder traditionele psychotherapie, voeding, mindfulness, meditaties enz. Het doel is om de persoon te helpen balans en harmonie te vinden in alle aspecten van hun leven.

Psy- is Ziel

“psy” is afgeleid van het Griekse woord “psyche”, dat in het Engels vertaald wordt met “ziel” of “geest”. 

In die zin kan werken met de “ziel” van een persoon inhouden dat je mensen helpt om hun diepste gedachten, overtuigingen, waarden en existentiële zorgen te onderzoeken die bijdragen aan hun algehele welzijn en gevoel van eigenwaarde.

Wie is een holistische psycholoog

Hoewel de primaire focus van de psychologie ligt op het begrijpen en aanpakken van mentale processen, gedrag en emoties, kunnen sommige holistische en spirituele psychologen hun werk inderdaad benaderen vanuit een perspectief dat de diepere, meer spirituele aspecten van de menselijke ervaring erkent. 

holistisch psycholoog

In de praktijk als een holistische psycholoog

Mijn praktijk is gebaseerd op het geloof dat de mens een geïntegreerd geheel is en dat alle aspecten van een persoon – geest, lichaam en ziel – met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden.

Ik geloof dat fysieke, emotionele en spirituele genezing moeten worden aangepakt om een optimale gezondheid te bereiken.

Als holistisch psycholoog gebruik ik verschillende methoden om mijn patiënten te behandelen, waaronder psychotherapie, voeding, beweging, orthomoleculaire geneeskunde, meditatie en energieheling.

Ik geloof ook in de kracht van de geest om te genezen en moedig mijn patiënten aan om toegang te krijgen tot hun onderbewustzijn om de oorzaak van hun problemen te vinden.

Als holistisch en spiritueel psycholoog ben ik toegewijd om mijn patiënten te helpen hun hoogste potentieel te bereiken en een gezondere, meer evenwichtige levensstijl te leiden.

Ik ben een groot voorstander van natuurlijke geneeswijzen en ik probeer deze toegankelijker te maken voor degenen die ze nodig hebben.

Heb je hulp nodig van een holistische psycholoog?

Worstelt je met geestelijke gezondheidsproblemen of onverwerkte trauma’s?  Neem contact met me op voor hulp. Ik ben hier te helpen!

Een jaar dat begon met angst en verdriet, eindigt in licht, liefde en vreugde. Dankjewel Elena voor je hulp, bij dit bijzondere leer process dat ik afgelopen jaar heb mogen ervaren. Tijdens de laatste paar sessies heb ik aangegeven dat het steeds beter gaat, vooral emotioneel en psyschisch. Ik ben heel erg dankbaar Elena dat jij op mijn pad bent gekomen!!! Lieve groetjes Debby
Debby
Debby Jover
Jurist
Ik voelde me meteen op mijn gemak bij jou waardoor ik mij gemakkelijk kon open stellen. Tijdens de eerste afspraak wist je direct te raken waar de oorzaak van een belemmering zat waar ik mij niet van bewust was. Ook de healing avond is mij zeer goed bevallen! Kijk uit naar de volgende keer…dankjewel Elena
Kimberly
Kimberly
Dankjewel Elena voor jouw aandacht en hulp. Het was fijn met jouw te praten vooral dat jezelf ook emotionele problemen heb gehad. Je voelt en begrijpt mensen. Dit zie je niet vaak tegenwordig. Ik ben zeer blij met het resultaat 🙂 Voor mij ben jij de beste spiritueel psycholoog. Ik wens jou nog veel mooie en boeiende jaren in de praktijk! Warme groet Mark
Mark
ICT manager

Reacties

9 reacties op “Holistisch psycholoog”

  1. Pingback: Holistisch therapeut | Wat is holistische benadering

  2. Pingback: Angst voor de dood | Angst om dood te gaan

  3. Pingback: Depressieve symptomen | Depressie symptomen vrouw

  4. Pingback: H.Pylori, misselijkheid, maagzweer, vermoeidheid. Natuurlijk. Maastricht

  5. Pingback: Langdurige diarree en vermoeidheid | Parasiet darmen bestrijden

  6. Pingback: Ademhalingstherapie in de buurt | Adem therapie

  7. Pingback: Persisterende depressieve stoornis behandeling | Natuurlijk

  8. Pingback: Afvallen lukt niet psychisch | Denk aan darmen en ontstekingen

  9. Pingback: Hoog sensitief persoon kenmerken | Spirituele ontwaking

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook:

een klanten dag
Uncategorized
Elena Karnaukhova

Een klanten dag

Met plezier wil ik een klantendag organiseren voor mijn lieve klanten en vrienden. Al een tijdje wilde ik dit organiseren maar ik wist niet in

Read More »