afvallen lukt niet

Afvallen lukt niet

Afvallen lukt niet waarom?

  • Afvallen wordt vaak gezien als een wondermiddel voor allerlei kwalen, maar helaas werkt het niet altijd. Hoewel het waar is dat ongezonde eetgewoonten kunnen leiden tot gewichtstoename en dat het maken van gezondere voedingskeuzes kan leiden tot gewichtsverlies, heeft gewichtsverlies zelf zelden een positief effect op de algemene gezondheid.

 

  • Als iemand bijvoorbeeld overgewicht heeft door een zittende levensstijl en slechte voeding, kan hij afvallen als hij begint te bewegen en beter gaat eten. Maar als ze geen andere veranderingen in hun levensstijl aanbrengen, zal het gewichtsverlies niet noodzakelijk hun algemene gezondheid verbeteren of hun risico op chronische ziekten verminderen.
afvallen lukt niet

Afvallen lukt niet? Denk aan je darmen en ontstekingen

  • Een belangrijke focus om af te vallen is het genezen van de darmen. De bacteriën die in ons spijsverteringskanaal leven, bekend als de darmflora, zijn essentieel voor een goede spijsvertering en opname van voedingsstoffen. Als de darmflora uit balans is, kan dat leiden tot ontstekingen, die gewichtstoename kunnen veroorzaken.
  • In mijn praktijk werk ik holistisch dus ik zoek een oorzaak van het probleem i.p.v. symptomen te bestrijden zoals overgewicht.
  • Ik adviseer mensen het ontlastingonderzoek te laten doen om achter te komen wat an de hand is. Het kan overgroei van bacterien zijn, schimmels, gisten of parasieten. Die ook ontstekingen kunnen veroorzaken.

Is snel afvallen gezond?

  • In sommige gevallen kunnen mensen zelfs het tegenovergestelde effect ervaren wanneer ze proberen af te vallen. Als iemand bijvoorbeeld al een relatief gezond dieet eet en lichamelijk actief is, maar hij begint met het beperken van calorieën of het schrappen van hele voedselgroepen, kan hij last krijgen van vermoeidheid, tekorten aan voedingsstoffen of zelfs depressie.

 

  • Bovendien, als iemand snel een aanzienlijke hoeveelheid gewicht verliest, kan zijn lichaam de veranderingen niet bijhouden en kan hij uiteindelijk weer aankomen of moeite hebben om het gewichtsverlies vast te houden.
afvallen lukt niet

Holistische benadering | Als het niet lukt om afvallen

  • Een van de belangrijkste aspecten van holistische therapie is dat het probleem bij de oorzaak wordt aangepakt. In plaats van zich alleen te richten op calorieën en lichaamsbeweging, kijkt een holistische benadering naar de algehele levensstijl van de persoon. Dit omvat hun dieet, stressniveaus, slaappatronen, omgeving, gezondheid van darmen te verbeteren, hormonale storing in evenwicht te brengen enz.

 

  • Door zich te richten op holistische gezondheid in plaats van alleen gewichtsverlies, kunnen mensen meer duurzame en effectieve manieren vinden om hun gezondheid te verbeteren.
Vanaf begin zei jij Elena niet naar jouw gewicht kijken. Stop elke dag op je weegschal te staan, haha. Laat maar focusen op de oorzaak. Ik was eerst sceptisch dat deze behandeling kan werken 🙁 Tot mijn grote verbazing ik heb niet alleen een aantal kilo's lichter geworden maar ook veel energie en mijn hoofd kan beter onthouden. Dankjewel! Liefs, Zulema
Zulema
uit Rotterdam
Ik ben ook een paar kilotjes kwijt maar ik was niet echt bezig om af te vallen. Ik heb mijn voeding veranderd, mijn darmen laten behandelen. Sinds een paar maanden kan ik beter slapen, krijg ik meer energie en ik ben tevreden met mijzelf. Groetjes, Dan
Dan Spijkers
Photograaf
Ik kwam ook bij Elena omdat het niet meer lukte om af te vallen. Vroeger wel en nu niet meer. Ik was blij dat ik het hele lichaam laten behandelen en niet alleen op mijn overgewicht te letten. Het werkt echt goed als je darmen alweer goed werken, je kunt goed slapen, krijg je meer energie, wordt je vrolijker van, heb je zin in alweer te bewegen en leuke dingen doen. Elena is een vrouw met fijne charisma. Aanrader!
Daniela
Store Manager

Reacties

3 reacties op “Afvallen lukt niet”

  1. Pingback: Koolhydraatarm dieet ervaringen. Afvallen. Koolhydraatarm eten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook:

spirituele coaching
Nieuws
Elena Karnaukhova

Spirituele coaching

Het doel van spirituele coaching | Cursussen tot spirituele ontwikkeling Spirituele coaching is een vorm van alternatieve therapie die de laatste jaren steeds populairder wordt.

Read More »
spirituele reizen in jezelf
Uncategorized
Elena Karnaukhova

Духовное путешествие в себя

Духовное путешествие в себя | Саморазвитие и профессиональный рост | курс ONLINE Спросите себя, почему вы больны (так часто), несчастливы, находитесь в этой ситуации, испытываете

Read More »
Vind je terug in jezelf
Evenementen
Elena Karnaukhova

Vind je terug in jezelf

Wandel workshop | Vind je terug in jezelf Voor wie? Mensen met lichamelijke of geestelijke klachten en mensen die tot rust willen komen. We nemen

Read More »