afvallen lukt niet psychisch

Losing weight is not possible psychologically

Afvallen lukt niet psychisch?

 • It is a widely accepted fact that physical health and well-being are closely linked to mental health. Unfortunately, this is often overlooked when it comes to losing weight and achieving a healthy lifestyle. People may strive to change their eating and exercise habits, but overlook the psychological and emotional aspects.
 • Als iemand bijvoorbeeld overgewicht heeft door een zittende levensstijl en slechte voeding, kan hij afvallen als hij begint te bewegen en beter gaat eten. Maar als ze geen andere veranderingen in hun levensstijl aanbrengen, zal het gewichtsverlies niet noodzakelijk hun algemene gezondheid verbeteren of hun risico op chronische ziekten verminderen.
afvallen lukt niet

Afvallen lukt niet psychisch? Denk aan je darmen en ontstekingen

 • Een belangrijke focus om af te vallen is het genezen van de darmen. De bacteriën die in ons spijsverteringskanaal leven, bekend als de darmflora, zijn essentieel voor een goede spijsvertering en opname van voedingsstoffen. Als de darmflora uit balans is, kan dat leiden tot ontstekingen, die gewichtstoename kunnen veroorzaken.
 • In mijn praktijk werk ik holistisch dus ik zoek een oorzaak van het probleem i.p.v. symptomen te bestrijden zoals overgewicht.
 • Ik adviseer mensen het stool examination te laten doen om achter te komen wat an de hand is. Het kan overgroei van bacterien zijn, schimmels, gisten of parasieten. Die ook ontstekingen kunnen veroorzaken.

Mijn praktijk is gebaseerd op het geloof dat de mens een geïntegreerd geheel is en dat alle aspecten van een persoon – geest, lichaam en ziel – met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Ik geloof dat fysieke, emotionele en spirituele genezing moeten worden aangepakt om een optimale gezondheid te bereiken.

Hier wordt de oorzaak aangepaakt en niet de symptomen!

Is snel afvallen gezond?

 • In sommige gevallen kunnen mensen zelfs het tegenovergestelde effect ervaren wanneer ze proberen af te vallen. Als iemand bijvoorbeeld al een relatief gezond dieet eet en lichamelijk actief is, maar hij begint met het beperken van calorieën of het schrappen van hele voedselgroepen, kan hij last krijgen van vermoeidheid, tekorten aan voedingsstoffen of zelfs depressie.

 

 • Bovendien, als iemand snel een aanzienlijke hoeveelheid gewicht verliest, kan zijn lichaam de veranderingen niet bijhouden en kan hij uiteindelijk weer aankomen of moeite hebben om het gewichtsverlies vast te houden.
afvallen lukt niet psychisch

Holistische benadering | Als het niet lukt om afvallen

 • Gewichtsverlies kan een veelzijdig probleem zijn dat een holistische benadering vereist. Het is belangrijk om te erkennen dat psychologische problemen zoals stress, depression, angst en een laag gevoel van eigenwaarde allemaal een belemmering kunnen vormen voor het behalen van de doelen voor gewichtsverlies. Het erkennen van de emotionele en psychologische componenten van gewichtsverlies kan helpen bij het maken van een effectief plan om succes te boeken.
 
 • Een van de belangrijkste aspecten van holistische therapie is dat het probleem bij de oorzaak wordt aangepakt. In plaats van zich alleen te richten op calorieën en lichaamsbeweging, kijkt een holistische benadering naar de algehele levensstijl van de persoon. Dit omvat hun dieet, stressniveaus, slaappatronen, omgeving, gezondheid van darmen te verbeteren, hormonale storing in evenwicht te brengen enz.
 • Door zich te richten op holistische gezondheid in plaats van alleen gewichtsverlies, kunnen mensen meer duurzame en effectieve manieren vinden om hun gezondheid te verbeteren.
 • Het is belangrijk om professionele hulp te zoeken voor eventuele onderliggende psychologische problemen die vooruitgang in de weg staan.


Vanaf begin zei jij Elena niet naar jouw gewicht kijken. Stop elke dag op je weegschal te staan, haha. Laat maar focusen op de oorzaak. Ik was eerst sceptisch dat deze behandeling kan werken 🙁 Tot mijn grote verbazing ik heb niet alleen een aantal kilo's lichter geworden maar ook veel energie en mijn hoofd kan beter onthouden. Dankjewel! Liefs, Zulema
Zulema
uit Rotterdam
Ik ben ook een paar kilotjes kwijt maar ik was niet echt bezig om af te vallen. Ik heb mijn voeding veranderd, mijn darmen laten behandelen. Sinds een paar maanden kan ik beter slapen, krijg ik meer energie en ik ben tevreden met mijzelf. Groetjes, Dan
Dan Spijkers
Photographer
Ik kwam ook bij Elena omdat het niet meer lukte om af te vallen. Vroeger wel en nu niet meer. Ik was blij dat ik het hele lichaam laten behandelen en niet alleen op mijn overgewicht te letten. Het werkt echt goed als je darmen alweer goed werken, je kunt goed slapen, krijg je meer energie, wordt je vrolijker van, heb je zin in alweer te bewegen en leuke dingen doen. Elena is een vrouw met fijne charisma. Aanrader!
Daniela
Store Manager
 • afvallen lukt niet psychisch

Comments

4 thoughts on “Afvallen lukt niet psychisch”

 1. Pingback: Koolhydraatarm dieet ervaringen. Afvallen. Koolhydraatarm eten.

 2. Pingback: Psychosomatic complaints child | What is a primary cause

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Others also viewed:

Finding yourself again
Uncategorized
Elena Karnaukhova

Finding yourself again

Finding yourself again after a difficult period in life is a process that can take some time.

It is not something you can do overnight, but rather something that requires patience, dedication and resilience.

Read More »
what is a new age child
News
Elena Karnaukhova

What is a new age child

what is a new age child
Old soul new age children are said to have an innate ability to tap into higher realms of consciousness and understand the greater spiritual truths and mysteries of life.

Read More »