afvallen lukt niet psychisch

Afvallen lukt niet psychisch

Afvallen lukt niet psychisch?

 • Het is een algemeen aanvaard feit dat lichamelijke gezondheid en welzijn nauw verbonden zijn met geestelijke gezondheid. Helaas wordt dit vaak over het hoofd gezien als het gaat om afvallen en het bereiken van een gezonde levensstijl. Mensen streven er misschien naar om hun eet- en bewegingsgewoonten te veranderen, maar zien de psychologische en emotionele aspecten over het hoofd.
 • Als iemand bijvoorbeeld overgewicht heeft door een zittende levensstijl en slechte voeding, kan hij afvallen als hij begint te bewegen en beter gaat eten. Maar als ze geen andere veranderingen in hun levensstijl aanbrengen, zal het gewichtsverlies niet noodzakelijk hun algemene gezondheid verbeteren of hun risico op chronische ziekten verminderen.

Emoties

Weet je dat alle lichaamdelen zijn verbonden met bepaalde emoties? Dus ja, als je van alles hebt geprobeerd en nog steeds kan niet afvallen denk aan verstoopte emoties of trauma’s die je nog niet hebt verwerkt!

afvallen lukt niet

Afvallen lukt niet psychisch? Denk aan je darmen en ontstekingen

 • Een belangrijke focus om af te vallen is het genezen van de darmen. De bacteriën die in ons spijsverteringskanaal leven, bekend als de darmflora, zijn essentieel voor een goede spijsvertering en opname van voedingsstoffen. Als de darmflora uit balans is, kan dat leiden tot ontstekingen, die gewichtstoename kunnen veroorzaken.
 • In mijn praktijk werk ik holistisch dus ik zoek een oorzaak van het probleem i.p.v. symptomen te bestrijden zoals overgewicht.
 • Ik adviseer mensen het ontlastingonderzoek te laten doen om achter te komen wat an de hand is. Het kan overgroei van bacterien zijn, schimmels, gisten of parasieten. Die ook ontstekingen kunnen veroorzaken.

Mijn praktijk is gebaseerd op het geloof dat de mens een geïntegreerd geheel is en dat alle aspecten van een persoon – geest, lichaam en ziel – met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Ik geloof dat fysieke, emotionele en spirituele genezing moeten worden aangepakt om een optimale gezondheid te bereiken.

Hier wordt de oorzaak aangepaakt en niet de symptomen!

Is snel afvallen gezond?

 • In sommige gevallen kunnen mensen zelfs het tegenovergestelde effect ervaren wanneer ze proberen af te vallen. Als iemand bijvoorbeeld al een relatief gezond dieet eet en lichamelijk actief is, maar hij begint met het beperken van calorieën of het schrappen van hele voedselgroepen, kan hij last krijgen van vermoeidheid, tekorten aan voedingsstoffen of zelfs depressie.

 

 • Bovendien, als iemand snel een aanzienlijke hoeveelheid gewicht verliest, kan zijn lichaam de veranderingen niet bijhouden en kan hij uiteindelijk weer aankomen of moeite hebben om het gewichtsverlies vast te houden.
afvallen lukt niet psychisch

Holistische benadering | Als het niet lukt om afvallen

 • Gewichtsverlies kan een veelzijdig probleem zijn dat een holistische benadering vereist. Het is belangrijk om te erkennen dat psychologische problemen zoals stress, depressie, angst en een laag gevoel van eigenwaarde allemaal een belemmering kunnen vormen voor het behalen van de doelen voor gewichtsverlies. Het erkennen van de emotionele en psychologische componenten van gewichtsverlies kan helpen bij het maken van een effectief plan om succes te boeken.
 
 • Een van de belangrijkste aspecten van holistische therapie is dat het probleem bij de oorzaak wordt aangepakt. In plaats van zich alleen te richten op calorieën en lichaamsbeweging, kijkt een holistische benadering naar de algehele levensstijl van de persoon. Dit omvat hun dieet, stressniveaus, slaappatronen, omgeving, gezondheid van darmen te verbeteren, hormonale storing in evenwicht te brengen enz.
 • Door zich te richten op holistische gezondheid in plaats van alleen gewichtsverlies, kunnen mensen meer duurzame en effectieve manieren vinden om hun gezondheid te verbeteren.
 • Het is belangrijk om professionele hulp te zoeken voor eventuele onderliggende psychologische problemen die vooruitgang in de weg staan.


Vanaf begin zei jij Elena niet naar jouw gewicht kijken. Stop elke dag op je weegschal te staan, haha. Laat maar focusen op de oorzaak. Ik was eerst sceptisch dat deze behandeling kan werken 🙁 Tot mijn grote verbazing ik heb niet alleen een aantal kilo's lichter geworden maar ook veel energie en mijn hoofd kan beter onthouden. Dankjewel! Liefs, Zulema
Zulema
uit Rotterdam
Ik ben ook een paar kilotjes kwijt maar ik was niet echt bezig om af te vallen. Ik heb mijn voeding veranderd, mijn darmen laten behandelen. Sinds een paar maanden kan ik beter slapen, krijg ik meer energie en ik ben tevreden met mijzelf. Groetjes, Dan
Dan Spijkers
Photograaf
Ik kwam ook bij Elena omdat het niet meer lukte om af te vallen. Vroeger wel en nu niet meer. Ik was blij dat ik het hele lichaam laten behandelen en niet alleen op mijn overgewicht te letten. Het werkt echt goed als je darmen alweer goed werken, je kunt goed slapen, krijg je meer energie, wordt je vrolijker van, heb je zin in alweer te bewegen en leuke dingen doen. Elena is een vrouw met fijne charisma. Aanrader!
Daniela
Store Manager
 • afvallen lukt niet psychisch

Reacties

4 reacties op “Afvallen lukt niet psychisch”

 1. Pingback: Koolhydraatarm dieet ervaringen. Afvallen. Koolhydraatarm eten.

 2. Pingback: Psychosomatische klachten kind | Wat is een primair oorzaak

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook:

een klanten dag
Uncategorized
Elena Karnaukhova

Een klanten dag

Met plezier wil ik een klantendag organiseren voor mijn lieve klanten en vrienden. Al een tijdje wilde ik dit organiseren maar ik wist niet in

Read More »