Koolhydraatarm dieet en ervaringen

koolhydraatarm dieet ervaringen

Koolhydraatarm dieet ervaringen

 

Koolhydraatarm dieet ervaringen

I. Wat zijn koolhydraten producten?

Koolhydraten zijn de suikers, zetmelen en vezels die worden aangetroffen in granen, fruit, groenten en melkproducten. Koolhydraten – een van de basisvoedselgroepen – belangrijk voor ons gezond leven.
Toch eten we tegenwoordig teveel ervan en dit heeft grote invloed op onze gezondheid.

 

II. Welke voedingsmiddelen verbranden buikvet?

  • Niet alleen de buikvet maar vet overal. – Koolhydaartarm voedsel – gezonde vetten en eiwitten

  • Een koolhydraatarm voedingspatroon richt zich op niet-zetmeelhoudende groenten zoals: broccoli, groene bonen, boerenkool, groene salades
  • eiwitrijke voedingsmiddelen zoals vlees, gevogelte, vis, schaaldieren, eieren, kaas, noten en zaden, vetten (oliën, boter, olijven en avocado).

III. Voedingsdeskundige kunt u helpen

Sterk bewerkte koolhydraatvoedingsmiddelen worden in dit eetpatroon beperkt of vermeden.

Werk samen met een geregistreerde voedingsdeskundige die met u kan praten over uw huidige eetgewoonten en u kunt helpen bij het uitzoeken van het plan dat het beste voor u werkt.

koolhydraatarm dieet ervaringen

 

koolhydraatarm dieet ervaringen

IV. Wat doen koolhydraten met ons lichaam?

  • Koolhydraten veroorzaken stijgende bloedglucosewaarden (glucose is het product van de spijsvertering en assimilatie van koolhydraten), waardoor de alvleesklier wordt getriggert om insuline af te scheiden. Insuline is het hormoon dat cellen in staat stelt om bloedglucose op te nemen voor energie.

  • Insuline helpt extra glucose uit het bloed te verwijderen en het lichaam in de homeostase te houden.

  • Wanneer er meer glucose aanwezig is dan de cellen nodig hebben – wat vaak gebeurt omdat ze geen onbeperkte hoeveelheid energie nodig hebben – wordt de overtollige glucose omgezet in glycogeen om in de lever en spiercellen te worden opgeslagen. Gereserveerde glucose wacht dan op toekomstig gebruik.

  • Wanneer er nog steeds een overschot beschikbaar is, wordt de rest omgezet in vet en opgeslagen in het lichaam. Ketose breekt eventueel deze cyclus.

V. Ketogeen dieet (ketose)

afvallen koolhydraatarm dieet ervaringen


Koolhydraatarm eten: meer gezonde vetten

welke voedingsmiddelen verbranden buikvet

Koolhydaartarm eten is ook ketogeen dieet of keto dieet genoemd. Het Keto dieet is een van de meest effectieve diëten die er bestaan als u uw bloedsuikerspiegel wilt onder controle houden, afvallen of meer energie krijgen.

Kort gezegd: als u een Keto dieet volgt, eet u een dieet met weinig koolhydraten en veel vet vooral gezonde vet (plantaardige vet). Dat betekent vaarwel pasta en brood, hallo kaas en olie. Het is vrijwel het tegenovergestelde van wat we het hele leven hebben geleerd.

VI. Voordelen van het koolhydraatarm eten en ketogeen dieet wetenschappelijk onderzoek.

Koolhydraatarm eten is niets nieuws en worden al meer dan een eeuw in de medische gemeenschap voor verschillende doeleinden gebruikt.

Gebaseerd op decennia van onderzoek, zijn koolhydraatarme diëten gekoppeld aan voordelen zoals:

VII. Afvallen en koolhydraatarm dieet ervaringen

Koolhydraatarm dieet ervaringen

 

Koolhydraatarm dieet ervaringen

koolhydraatarm dieet ervaringen

Sandra (31), Heerlen – overgewicht

Ik ben maar 5 weken bezig met het afslank programma en ik ben 4 kilo afgevallen en vier centimeters rond mij taillie afgenomen zonder dieet en zonder dat ik honger heb geleden.
Ik ben blij dat deze methode geen echt dieet is. Ik heb veel diëten in mijn verleden geprobeerd en kwam telkens na verloop van tijd weer aan. Elena leert me gezond te eten en meer bewust om te gaan met mijn eetpatroon en leefstijl.
Ik ben in jaren niet zo creatief bezig geweest met koken. Ik ontdekte dat koolhydraatvrij eten  gezond en lekker kan zijn.
Bovendien heb ik veel meer energie gekregen en zit lekker in mij vel.

Olga (63), Maastricht – diabetes 2

Dankzij koolhydraatarm eten na 5 maanden ben ik medicijnen vrij. Mijn suiker is onder controle en ook mijn cholesterol. Door anders te eten en leefstijl aan te passen kunt je dramatisch je gezondheid verbeteren! Doe dit niet alleen, samen met een deskundige.

Laura (55), Roermond – diabetes type 2. Een voorbeeld uit mijn praktijk

Vorig jaar kwam Laura bij mij in de praktijk die wanhopig wilde stoppen met de medicatie voor haar diabetes type 2. Ze had veel bijwerkingen en ervaarde weinig verbetering in haar gezondheid.

Na een paar maanden door gezond eten en juiste oefeningen en aanpassingen in haar leefstijl verminderde ze haar medicatie in half.

Nog na een paar maanden zei haar diabetesverpleegster dat ze mag stoppen met de medicatie. Haar bloedsuiker was onder controle. Niet alleen de bloedsuiker maar ook haar energie en de hele welzijn dramatisch verbeterd.

Wat geweldig nieuws! Eigenlijk hadden we geen bijzondere dingen gedaan. Gewoon aanpassingen in haar leefstijl: gezond eten met minder koolhydraten en juiste eetmomenten, beter slapen, juiste oefeningen, meer ontspannen en wat voedingssupplementen om ontstekingen in het lichaam te verminderen en bloedsuikerspiegel in balans te houden

Voor een persoonlijke advies of begeleiding neem contact met mij op. Begeleiding online is uiteraard mogelijk.

dietist

 

Drs. Elena Karnaukhova
Voeding & Orthomoleculaire therapeut

VIII. Mijn eigen ervaring afvallen met koolhydraatarm eten

Jaren geleden was ik erg moe en ook depressieve gevoelens daarbij. Ik was toen nog bezig met de Master in voeding en met een kleine kind thuis.

Koolhydaartarm eten was nog niet echte trend toen, 10 jaar geleden. Echter, er waren al genoeg studies die vertonen de positieve ervaringen bij het koolhydraatarm dieet. Natuurlijk begon ik met het dieet! Ik kreeg niet alleen extra energie maar ook mijn kilo’s vliegen af van de laatste zwangershap en geen depressie meer.

Het is geen dieet meer het is mijn levenstijl!!!

Koolhydraatarm eten of ketogeen dieet is ook een goede natuurlijke middel bij vrouwen in overgang en menopauze. Inmiddels ben ik 51 geworden en ik heb veel minder overgangsklachten dan mijn leeftijdgenoten.

Dankzij koolhydraatarm eten heb ik inmiddels veel mensen met diabetes type 2 geholpen en andere aandoeningen om medicijnen af te bouwen. Voeding biedt daarmee een uniek voordeel boven farmacotherapie!

Reacties

1 reactie op “Koolhydraatarm dieet en ervaringen”

  1. Pingback: Zware metalen vergiftiging, uit lichaam verwijderen op natuurlijke manier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook:

een klanten dag
Uncategorized
Elena Karnaukhova

Een klanten dag

Met plezier wil ik een klantendag organiseren voor mijn lieve klanten en vrienden. Al een tijdje wilde ik dit organiseren maar ik wist niet in

Read More »