angst voor de dood

Angst voor de dood

Waarom is het veel angst voor de dood?

Angst voor de dood is een ongelooflijk veel voorkomende angst dat veel mensen treft. Het is een normaal en natuurlijk onderdeel van het leven, maar toch kan het voor sommige mensen ongelooflijk overweldigend en verlammend zijn.

Het kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals een traumatische gebeurtenis, religieuze overtuigingen of een gebrek aan inzicht in de dood en het hiernamaals.

Mijn eigen ervaring

Bijna heel mijn leven was ik bang om dood te gaan. Sinds heb ik begrepen dat mijn huidige leven een onderdeel is van een eeuwige leven ben ik bevrijdend van de angst. 

Ik ging zelfs opleiding volgen van spirituele psychologie om diepte van materie te begrijpen.

Sindskort geef ik ook cursussen om dit onderwerp te bespreken. Het is educatief, bevrijdend en calmerend om geen angst meer voor de dood te ervaren.  

angst voor de dood

Manieren om de angst voor de dood te beheersen

Gelukkig zijn er een aantal manieren om de angst voor de dood te beheersen en te werken aan genezing. Hier volgen enkele tips voor het omgaan met angst voor de dood:

1. Erken je angst: Je angst herkennen en erkennen is de eerste stap naar genezing. Het kan een moeilijk en ongemakkelijk proces zijn, maar het begrijpen van de bron van je angst kan je helpen er controle over te krijgen.

2. Onderwijs jezelf: Meer leren over de dood en het hiernamaals kan helpen je angst te verlichten. Praat met iemand die een ander perspectief kan bieden of lees boeken over het onderwerp. 

3. Praat met iemand: Praten met iemand die kennis van zaken heeft en begrip heeft, kan je helpen je angst te verwerken en beter te begrijpen. Een therapeut of counselor kan je een veilige ruimte bieden om je gevoelens en angsten te onderzoeken.

4. Beoefen mindfulness en meditaties. Dit kan je helpen je meer bewust te worden van je gedachten en gevoelens. Het kan je helpen controle te krijgen over je angst en perspectief te krijgen.

5. Maak contact met de natuur: Tijd doorbrengen in de natuur kan je helpen het leven en de dood meer te waarderen. Het kan aardend en kalmerend zijn en een gevoel van vrede en perspectief geven.

6. Vind troost in rituelen: Rituelen kunnen helpen een gevoel van troost en vrede te bieden. Dat kan gaan van gebed tot meditatie en het aansteken van een kaars.

Lieve Elena, dankjewel voor jouw inzichten en educatie. Het is inderdaad bevrijdend als jij begrijpt hoe alles bij elkaar verbonden is. Ik voel mij vrij!!!!!
Jeany Smidt
Moeder, oma, 72 jaar
Mijn hele leven was ik ook bang om dood te gaan. Het is voorbij! Gelukkig 🙂 Ik heb geleerd hoe omgaan met angst voor dood: meditaties, oefeningen, dansen, wat nog? Veel! Als je begrijpt waarom ben je geboren en welke opdrachten moet je uitvoeren. Dat wordt alles logisch. Bedankt!
Katty
Docent
Holistische benadering is zoiezo heel fijn. Ik ben meteen tot rust gekomen toen ik bij jou eerste keer kwam Elena. Ik heb heel veel van jou geleerd, over voeding, kruiden, supplementen, diverse meditaties en oefeningen, die gebruik ik bijna elke dag. Ik kom ook naar de spirituele cursus die je geeft. Het lijkt mij zeer interssant! Liefs Bente
Bente Boersma
Verpleegkundige

Reacties

1 reactie op “Angst voor de dood”

  1. Pingback: Een spirituele reis in jezelf - Natural Medicine Practice Elena

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook:

spirituele coaching
Nieuws
Elena Karnaukhova

Spirituele coaching

Het doel van spirituele coaching | Cursussen tot spirituele ontwikkeling Spirituele coaching is een vorm van alternatieve therapie die de laatste jaren steeds populairder wordt.

Read More »
spirituele reizen in jezelf
Uncategorized
Elena Karnaukhova

Духовное путешествие в себя

Духовное путешествие в себя | Саморазвитие и профессиональный рост | курс ONLINE Спросите себя, почему вы больны (так часто), несчастливы, находитесь в этой ситуации, испытываете

Read More »
Vind je terug in jezelf
Evenementen
Elena Karnaukhova

Vind je terug in jezelf

Wandel workshop | Vind je terug in jezelf Voor wie? Mensen met lichamelijke of geestelijke klachten en mensen die tot rust willen komen. We nemen

Read More »