ademhalingstherapie

Ademhalingstherapie

Ademhalingstherapie: Een effectieve behandeling voor angst, depressie en trauma’s verwerking.

Ademhalingstherapie is een holistische vorm van behandeling die kan helpen om de symptomen van angst, depressie en trauma te verminderen. Het is een eenvoudige, maar krachtige techniek die gebruikt kan worden om lichaam en geest in balans te brengen.

Ademhalingstherapie is gebaseerd op het idee dat de manier waarop we ademen van invloed is op onze algehele geestelijke en lichamelijke gezondheid.  Het is een vorm van psychotherapie, waarbij technieken als bewuste adembeheersing, ontspanning, meditatie en visualisatie worden gebruikt om mensen te helpen zich meer bewust te worden van de oorzaak van hun emotionele problemen.

ademhalingstherapie

Hoe werkt deze ademhaling therapie?

Ademhalingstherapie is gebaseerd op de principes van mindfulness en meditaties waarbij we onze aandacht zonder oordeel naar het huidige moment brengen. Hierdoor kunnen we onze gedachten en gevoelens observeren zonder overweldigd of gehecht te raken. Tijdens een ademtherapiesessie zal de therapeut de cliënt begeleiden om zich te concentreren op de ademhaling en de lichamelijke sensaties die daarmee gepaard gaan te observeren.

Ademtherapie is een steeds populairder en krachtiger methode om emotionele en traumatische problemen aan te pakken. Het is een vorm van mind-body therapie die al vele jaren met succes wordt toegepast, en steeds meer erkenning krijgt bij professionals in de geestelijke gezondheidszorg. Ademtherapie werkt door mensen te helpen zich bewust te worden van de lichamelijke sensaties van hun lichaam en de emoties die daarmee gepaard gaan. Dit bewustzijn kan worden gebruikt om moeilijke emoties en ervaringen te identificeren en te verwerken.

ademhaling therapie

Ademhalingstherapie in de praktijk

 

In mijn praktijk gebruik ik een bepaalde vorm van ademhalingstherapie om cliënten te helpen oude, geblokkeerde emoties te verwerken.

Dankzij deze ademhaling therapie help ik mensen de oorzaak van hun problemen, zoals een trauma uit de kindertijd, bloot te leggen. Velen van ons lijden aan onopgeloste trauma’s die onze emotionele en fysieke gezondheid op diepgaande manieren kunnen beïnvloeden. 

Het proces is eenvoudig maar krachtig. Concentreer je op de ademhaling en merk hoe het lichaam reageert. Als er emoties opkomen, concentreer je je daarop en laat je ze zonder oordeel toe. Het is belangrijk om open en nieuwsgierig te blijven naar de gevoelens die opkomen. Als deze gevoelens worden verwerkt, kunnen ze zich uiten in lichamelijke sensaties zoals warmte of trillingen. 

 

 

therapie trauma verwerking

Op zoek naar emotionele stabiliteit?

Bent u op zoek naar een manier om stress te verlichten en uw mentale gezondheid te verbeteren? Zoek niet verder! Ik bied een unieke ademhaling therapie die bewezen heeft angst te verminderen, emotionele stabiliteit te verbeteren en ontspanning te verhogen. Met mijn hulp kunt u de voordelen van deze therapie ervaren in het comfort van uw eigen huis.

Elena Karnaukhova
Drs. Elena Karnaukhova | Lichaamsgerichte psychotherapie | Orthomoleculaire therapeut
Wat ik bijzonder vond aan Elena was dat ze wetenschappelijke inzichten gemakkelijk kan combineren met alternatieve geneeskunde en spirituele wijze. Ik kwam eigenlijk met een ontsteking in mijn heup. Tot mijn verbazing kreeg ik te horen dat ik problemen had met mijn darmen, darmflora enz. Ik was sceptisch maar wilde alles uitzoeken. Uit het onderzoek bleek echter dat ik een verkeerde darmflora had, ontstekingen, lekkende darmen en nog andere dingentjes. Nu, een paar maanden verder, heb ik meer energie, minder pijn, ben ook afgevallen (een goede bijwerking). Ik zou zeggen luister naar je intuïtie! Ik ben er echt blij mee 🙂
Marco
Psycholoog
Beste Elena, dankjewel voor je hulp! Het was amazing journey...ik was al jaren bezig met mijn trauma van het verleden te verwerken en eindelijk het is gelukt. Het was zwaar maar tegelijk opluchtend ...ik ben echt dankbaar voor alles wat je voor mij hebt gedaan. xxx Liefs Marie
Marie
Alweer een happy persoon 🙂
Een jaar dat begon met angst en verdriet, eindigt in licht, liefde en vreugde. Dankjewel Elena voor je hulp, bij dit bijzondere leer process dat ik afgelopen jaar heb mogen ervaren. Tijdens de laatste paar sessies heb ik aangegeven dat het steeds beter gaat, vooral emotioneel en psyschisch. Ik ben heel erg dankbaar Elena dat jij op mijn pad bent gekomen!!! Lieve groetjes Debby
Debby
Debby Jover
Jurist
  • ademhalingstherapie in de buurt
  • ademhalingstherapie online
  • ademhaling therapie
  • therapie trauma verwerking

Reacties

6 reacties op “Ademhalingstherapie”

  1. Pingback: Depressieve symptomen en 5 natuurlijke oplossingen

  2. Pingback: Auto immuun ziektes - Natural Medicine Practice Elena

  3. Pingback: Jodium tekort zelf testen | Trage schildklier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook:

een klanten dag
Uncategorized
Elena Karnaukhova

Een klanten dag

Met plezier wil ik een klantendag organiseren voor mijn lieve klanten en vrienden. Al een tijdje wilde ik dit organiseren maar ik wist niet in

Read More »