darmflora herstellen natuurlijk

Darmflora herstellen natuurlijk

Het gebruik van antibiotica is lange tijd een hoeksteen geweest van de moderne geneeskunde, maar het willekeurige gebruik ervan is in verband gebracht met de ontwikkeling van antibioticaresistentie. 

Daarom wordt het steeds belangrijker om alternatieve therapieën voor de behandeling van bacteriële infecties te onderzoeken.

 Holistische therapieën, zoals probiotica, kruidengeneesmiddelen en veranderingen in levensstijl, worden steeds populairder als een manier om het evenwicht van de natuurlijke microbiota te herstellen en weerstand te bieden tegen antibioticaresistente bacteriën.

Darmflora herstellen na antibiotica

Antibiotica gebruik of natuurlijke behandeling

Heb je bacteriele infectie en was je verteld dat antibiotica de enige mogelijkheid is om deze bacterien te bestrijden? 

Dan kan jou vertellen dat het niet waar is!  Er zijn meerdere natuurlijke mogelijkheden om bacteriele infectie aan te paken. 

Het gebruik van antibiotica is gemeengoed geworden bij de behandeling van verschillende ziekten en infecties, maar velen zijn zich niet bewust van de mogelijke bijwerkingen die deze medicijnen kunnen hebben op je spijsverteringsstelsel.

Antibiotica kunnen je darmflora aantasten en allerlei spijsverteringsproblemen veroorzaken, zoals een opgeblazen gevoel, diarree en constipatie.

Gelukkig zijn er alternatieve behandelingen beschikbaar om het evenwicht en de gezondheid van je spijsverteringsstelsel te herstellen.

 

Mijn eigen ervaring met antibitoica kuren

Misschien heb je al gelezen dat ik een buitelander ben die in Nederland beland 16 jaar geleden. Ik kom uit Kazakhstan, vormalige Sovjet Unie.

Ik wil je eerlijk zeggen dat ik niet wist wat antibiotica was tot ik naar Europa kwam 23 jaar geleden.  Oude artsen in Rusland behandelden mensen met natuurlijke middelen zoals kruiden, tincturen en voeding.

Toen ik blaasontstekking kreeg in Grote Britanie ik was meteen met antibitoica behandeld. De bacterien waren weg volgens mij maar hoeveel bijwerkingen heb ik gekregen, uitslag op mijn huid, vermoeideheid, hartkloppingen. Ik had een allergische reactie op antibiotica. Sindsdien had ik veel problemen met mijn gezondheid.

Ik kan niet zeggen dat antibiotica we niet meer nodig hebben maar er zijn alternatieven, vooral als je heel gevoelig bent als ik.

Gelukkig kan ik nu mensen zelf behandelen met natuurlijke middelen zoals kruiden en tincturen die even sterk zijn als antibiotica maar zonder bijwerkingen.

Darmflora herstellen natuurlijk | Bacterien en parasieten

De darmen van de mens zitten vol met bacteriën en parasieten die een belangrijke rol spelen bij het gezond houden en goed laten functioneren van ons lichaam. 

Recente onderzoeken hebben de aanwezigheid van bepaalde parasietsoorten in de darm in verband gebracht met een reeks ziekten, waaronder obesitas, auto-immuunziekten en geestelijke gezondheidsproblemen. 

De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat parasieten verantwoordelijk zijn voor meer dan een kwart van alle infectieziekten in de wereld. Parasieten kunnen een breed scala aan symptomen veroorzaken, variërend van lichte maagklachten tot ernstige orgaanschade en zelfs de dood.

Studies hebben ook aangetoond dat het microbioom betrokken kan zijn bij de ontwikkeling van allergieën en astma, en ook betrokken kan zijn bij de regulatie van ontstekingen en het immuunsysteem. Daarnaast wordt het microbioom in verband gebracht met neurologische aandoeningen, zoals autisme en depressie, maar ook met obesitas en stofwisselingsstoornissen, waaronder diabetes.

Hoewel de traditionele geneeskunde zich lange tijd heeft gericht op het behandelen van de symptomen van ziekten in plaats van de onderliggende oorzaken, heeft recent onderzoek naar het microbioom een heel nieuw gebied van mogelijke behandelingen geopend. In het verleden schreven artsen antibiotica voor om bacteriële infecties te behandelen, maar deze aanpak kan schadelijk zijn voor het microbioom.

Werk met een specialist om jouw darmflora natuurlijk te herstellen

Werk met een specialist die dagelijks met mensen werkt. In mijn praktijk werk ik holistisch, het betekent dat het hele lichaam wordt behandeld i.p.v. onderdelen ervan.

Mijn specialisaties zijn darmen, darmflora, parasieten behandelen en geestelijke toestand.

Woon je niet in de buurt? Het is geen probleem. We kunnen altijd via videobellen afspreken.

Beste Elena, ik ben echt dankbaar dat ik jou heb gevonden. Ik had veel bijwerking van antibiotica kuur en wilde mijn darmen op natuurlijke wijze genezen. Het is gelukt! Ik heb veel energie alweer, kan alles eten en voel mij rustiger in mijn hoofd. Dankjewel!
John Reeds
Photograaf
Wat ik bijzonder vond aan Elena was dat ze wetenschappelijke inzichten gemakkelijk kan combineren met alternatieve geneeskunde en spirituele wijze. Ik kwam eigenlijk met een ontsteking in mijn heup. Tot mijn verbazing kreeg ik te horen dat ik problemen had met mijn darmen, darmflora enz. Ik was sceptisch maar wilde alles uitzoeken. Uit het onderzoek bleek echter dat ik een verkeerde darmflora had, ontstekingen, lekkende darmen en nog andere dingentjes. Nu, een paar maanden verder, heb ik meer energie, minder pijn, ben ook afgevallen (een goede bijwerking). Ik zou zeggen luister naar je intuïtie! Ik ben er echt blij mee 🙂
Marco
Psycholoog
Lieve Elena, ik ben blij dat ik je online heb gevonden. Ik heb gezocht naar iemand die mij zou kunnen helpen met de Helicobacter Pylori maagbacterie, omdat na ruim 10 jaar en meerdere antibiotica kuren ik er niet van af kwam. En inmiddels meerdere ander klachten te hebben ontwikkeld . Ik kijk uit naar de volgende stappen die we gaan nemen. Jou kennis, kunde en hoe je meedenkt is iets wat ik niet vaak tegen kom. Ik kan niet in woorden omschrijven hoe blij ik ben. Dank je wel dat je bent wie je bent. Veel liefs
Marija Dozelencic
Maatschappelijk werker

Paniekaanvallen stoppen

Langdurige diarree

Ontlasting onderzoek 

Wat is een nieuwetijdskind?

Depressie natuurlijk behandelen

Uitgeputte bijnieren herstellen

Parasieten in je darmen

Darmflora herstellen na antibiotica

Darmflora herstellen natuurlijk

Antibiotica kuur bijwerkingen

Alternatief antibiotica rusland

Darmflora herstellen na chemo

Reacties

11 reacties op “Darmflora herstellen natuurlijk”

 1. Pingback: PDS dieet. Prikkelbare Darm Syndroom behandeling natuurlijk

 2. Pingback: Parasieten in je darmen | Symptomen | Natuurlijke behandeling

 3. Pingback: Wat is een nieuwetijdskind |

 4. Pingback: Depressieve symptomen | Depressie symptomen vrouw

 5. Pingback: Jodium tekort zelf testen | Trage schildklier

 6. Pingback: Ademhalingstherapie in de buurt | Adem therapie

 7. Pingback: Persisterende depressieve stoornis behandeling | Natuurlijk

 8. Pingback: Psychosomatische klachten kind | Wat is een primair oorzaak

 9. Pingback: Vitamine D tekort symptomen ogen | Vitamine D tekort angst

 10. Pingback: Jezelf weer terug vinden | Jezelf terugvinden therapie

 11. Pingback: Wat helpt tegen maagzuur | Natuurlijk middel tegen maagzuur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook:

een klanten dag
Uncategorized
Elena Karnaukhova

Een klanten dag

Met plezier wil ik een klantendag organiseren voor mijn lieve klanten en vrienden. Al een tijdje wilde ik dit organiseren maar ik wist niet in

Read More »