persisterende depressieve stoornis behandeling

Persisterende depressieve stoornis behandeling

Wat is depressie?

Depressie is een stoornis die invloed heeft op hoe je denkt, je gedraagt en je voelt.

Het wordt gekenmerkt door aanhoudende gevoelens van verdriet, verlies van interesse in activiteiten die ooit plezierig waren, vermoeidheid, concentratieproblemen en veranderingen in de eetlust.

Depressie kan behandeld worden met therapien, medicaties en veranderingen in levensstijl. Je mag zelf kiezen wat bij jou past.

Persoonlijk, zou ik een natuurlijke behandeling kiezen.

 

persisterende depressieve stoornis behandeling

Persisterende Depressieve Stoornis Behandelen | Wat je moet weten

Depressie is een van de meest voorkomende geestelijke gezondheidsproblemen ter wereld. Het kan slopend zijn en mensen van alle leeftijden kunnen er last van hebben. 

Persisterende (aanhoudende) depressieve stoornis is een vorm van depressie die twee jaar of langer aanhoudt. Het wordt ook wel dysthymie genoemd.

Persisterende depressieve stoornis behandelen kan een uitdaging zijn, maar er zijn enkele natuurlijke benaderingen die kunnen helpen.

 

Persisterende depressieve stoornis kenmerken

De symptomen van persisterende depressieve stoornis zijn onder andere:

 • een lage stemming,
 • een gebrek aan plezier in activiteiten die ooit plezierig waren
 • een gevoel van waardeloosheid
 • vermoeidheid
 • concentratieproblemen en veranderingen in eetlust. 
depressieve stoornis behandeling

Verband darmflora en depressieve stoornis | Onze "tweede hersenen"

 

Er wordt steeds meer erkend dat de gezondheid van de darmen verband houdt met de geestelijke gezondheid. De darmen worden soms de ’tweede hersenen’ genoemd vanwege hun invloed op de geestelijke gezondheid. 

Onderzoeken aantonen dat darmen hun eigen serotonine produceren, een neurotransmitter die belangrijk is bij het reguleren van de stemming. Studies hebben aangetoond dat veranderingen in het darmmicrobioom de serotonineproductie kunnen beïnvloeden en daarmee ook de geestelijke gezondheid.

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat er een verband is tussen de darmflora en depressie. Onderzoeken aantonen dat mensen met een depressie vaak een onbalans hebben in hun darmflora. Deze onbalans kan leiden tot ontstekingen in de darmen, die vervolgens de hersenen kunnen beïnvloeden en tot depressie kunnen leiden. Om het darmmicrobioom in balans te brengen, is het belangrijk om gezonde voeding te eten die rijk is aan probiotica, prebiotica en vezels.

Bovendien is het belangrijk om gezonde darmen te hebben. Dat betekent darmen zonder parasieten, leaky guy syndroom, ontstekkingen enz. 

Wat kan ik aanbieden bij depressieve stoornis als holistisch therapeut

Als holistische orthomoleculaire therapeut kijk ik naar de hele mens i.p.v. symptomen te behandelen. 

Ik heb mij ooit ook depressief gevoeld dus ik weet hoe dat voelt. 

De behandeling voor depressie kan bestaan uit therapie (gespreken uitvoeren, energetische behandeling, trauma’s of angsten verwerken), voeding, voedingssupplementen, darmen behandelen, stress verminderen, veranderingen in levensstijl enz.

Voor elk is er een geschikte therapie.

Mijn advies aan jou, voordat je begint met antidepressiva (die alleen symptomen behandelen en je wordt verslaafd aan die troep), behandel eerst je darmen en je zult versteld staan van de resultaten!

depressie symptomen vrouw

Depressie symptomen vrouw

Vrouwen hebben vaker last van depressies dan mannen. De symptomen van depressie bij vrouwen kunnen bestaan uit een:

 • laag humeur
 • gevoelens van waardeloosheid
 • veranderingen in eetlust
 • concentratieproblemen
 • vermoeidheid
 • slaapproblemen. 

Het is belangrijk om hulp te zoeken als je een van deze symptomen ervaart. 

Depressie op natuurlijke wijze behandelen

 

Als het gaat om de behandeling van depressie, zijn er een aantal natuurlijke benaderingen die kunnen helpen. Deze omvatten lichaamsbeweging, ontspanningstechnieken en veranderingen in de voeding. 

Lichaamsbeweging kan helpen om de stemming te verbeteren, stress te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren.

 Ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie en diep ademhalen kunnen ook helpen om stress te verminderen en gevoelens van welzijn te bevorderen. Het eten van gezonde, evenwichtige voeding kan het lichaam voorzien van de voedingsstoffen die het nodig heeft om gezond en gelukkig te blijven.

Samenvatting van persisterende depressieve stoornis behandelen

Samenvattend is persisterende depressieve stoornis een vorm van depressie die kan worden behandeld met natuurlijke benaderingen zoals lichaamsbeweging, ontspanningstechnieken en veranderingen in de voeding.

Er zijn aanwijzingen dat er een verband is tussen darmflora en depressie en het is belangrijk om een gezond dieet te volgen dat rijk is aan probiotica, prebiotica en vezels.

Vrouwen hebben vaker last van depressie dan mannen en het is belangrijk om hulp te zoeken als je symptomen van depressie ervaart.

Lang geleden kwam ik bij Elena met persisterende depressieve stoornis. Toen vroeg ze hoe is het met jouw darmen? Prima zei ik. Maar de testen hebben een andere verhaal laten zien. Het bleek dat ik ontstekingen had in mijn darmen, had leaky darm, kon voedingsstoffen niet opnemen enz. Nu kan ik een duidelijke link maken met darmen en mentale gezondheid. Ik voel mij alweer rustig, geen gekke dingen, mijn energie is terug, ik voel mij top! Ik ben super blij dat ik geen anti-depressiva hoef te gebruiken
Anita
Moeder, vrouw en docent
Wat ik bijzonder vond aan Elena was dat ze wetenschappelijke inzichten gemakkelijk kan combineren met alternatieve geneeskunde en spirituele wijze. Ik kwam eigenlijk met een ontsteking in mijn heup. Tot mijn verbazing kreeg ik te horen dat ik problemen had met mijn darmen, darmflora enz. Ik was sceptisch maar wilde alles uitzoeken. Uit het onderzoek bleek echter dat ik een verkeerde darmflora had, ontstekingen, lekkende darmen en nog andere dingentjes. Nu, een paar maanden verder, heb ik meer energie, minder pijn, ben ook afgevallen (een goede bijwerking). Ik zou zeggen luister naar je intuïtie! Ik ben er echt blij mee 🙂
Marco
Psycholoog
Ik heb het vaak gehoord over onze "tweede brein" maar nu kan ik ook voelen. Mijn echte hersenen reageren op mijn darmen. Het is zo gek om dit te ervaren. Sinds mijn darmen goed functioneren heb ik geen last van brain fog of depressieve gevoelens. Hartstikke bedankt lieve Elena voor alle moeite. Ik was niet makkelijk dat weet ik maar je zei gedoeld te hebben 🙂 Ik ben herboren!!!!
Lucie Cranston
Marketing

Reacties

12 reacties op “Persisterende depressieve stoornis behandeling”

 1. Pingback: Darmflora herstellen na antibiotica | Darmflora herstellen natuurlijk

 2. Pingback: Eczeem behandelen van binnenuit | Darmflora | Leaky gut

 3. Pingback: Vitamine D tekort symptomen ogen. Orthomoleculaire benadering

 4. Pingback: Jodium tekort zelf testen | Trage schildklier

 5. Pingback: Maagzweer symptomen vrouw | Maagzweer natuurlijk behandelen

 6. Pingback: Afvallen lukt niet psychisch | Denk aan darmen en ontstekingen

 7. Pingback: Psychosomatische klachten kind | Wat is een primair oorzaak

 8. Pingback: Wat te doen bij paniekaanvallen? Paniekaanval uit het niets

 9. Pingback: Lekkende darm syndroom symptomen | Lekkende darm huiduitslag

 10. Pingback: Leaky gut symptomen | Leaky gut therapie | Holistische benadering

 11. Pingback: Auto immuunziekten symptomen | Natuurlijke Behandeling

 12. Pingback: Afvallen lukt niet psychisch | Denk aan emoties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook:

een klanten dag
Uncategorized
Elena Karnaukhova

Een klanten dag

Met plezier wil ik een klantendag organiseren voor mijn lieve klanten en vrienden. Al een tijdje wilde ik dit organiseren maar ik wist niet in

Read More »