Waarom heb je nachtmerries

Waarom heb je nachtmerries

Waarom krijg je nachtmerries | Bevrijd jezelf

  • Volgens spirituele tradities en psychologische inzichten kunnen nachtmerries verschillende oorzaken hebben. Eén van de meest voorkomende redenen is dat nachtmerries een reflectie zijn van onze diepste angsten, zorgen en onverwerkte emoties. Ze kunnen een manier zijn voor ons onderbewustzijn om onverwerkte trauma’s of negatieve ervaringen te verwerken en te integreren.
  • Een andere mogelijke reden voor nachtmerries is de invloed van externe factoren, zoals stress, angst of onevenwichtige energieën in onze omgeving. Negatieve gedachten, emoties of ervaringen kunnen zich manifesteren in onze dromen en ons een gevoel van onrust geven.
waarom krijg je nachtmerries

Waarom heb ik nachtmerries | Mijn eigen ervaring

Ik heb zelf ook veel last gehad van nachtmerries sinds mijn jeugd. Ik was altijd een dromer, soms met dezelfde droom elke nacht. Nu begrijp ik dat het universum probeerde mij iets te leren, iets te vertellen. Onze dromen zijn onze oefenwereld… alles begint eerst in de subtiele wereld en manifesteert zich dan in de fysieke wereld.

Nu weet ik dat een oorzaak van mijn nachtmerries de angst voor de dood was… sinds ik die angsten heb verwerkt, heb ik geen nachtmerries meer. Nu ontvang ik boodschappen van het universum.

Waarom heb ik nachtmerries

Wat moet je doen om nachtmerries te voorkomen?

Om nachtmerries te helpen voorkomen of verwerken, is het belangrijk om aandacht te besteden aan onze innerlijke staat en emotionele welzijn. Door middel van meditatie, ademhalingsoefeningen, het bijhouden van een droomdagboek of het raadplegen van een spirituele gids of therapeut, kunnen we inzicht krijgen in de diepere betekenis van onze nachtmerries.

Hier zijn een paar voorbeelden van rituelen die kunnen helpen om nachtmerries te voorkomen:

 

Mediteren

  • Door te mediteren kun je je geest tot rust brengen en eventuele spanningen loslaten voordat je gaat slapen. Dit kan helpen om een rustige en vredige gemoedstoestand te creëren.

Een bad met zout

  • Een bad nemen met zout: Zout staat bekend om zijn reinigende eigenschappen en kan helpen negatieve energieën op te ruimen. Een bad nemen met zout kan helpen om je energieveld te zuiveren en eventuele negatieve invloeden af te weren.

Vermijd slechte nieuws

  • Beperk het kijken of lezen van slecht nieuws: Constant worden blootgesteld aan negatief nieuws kan angst en stress veroorzaken, wat kan leiden tot nachtmerries. Probeer het consumeerden van slecht nieuws te beperken en focus je op positieve en inspirerende bronnen.

Vibraties met liefde

  • Verhoog je vibraties met liefde: Liefde is de hoogste vibratie die er bestaat en kan helpen om angst en negativiteit te transformeren. Door oefeningen te doen die je liefde en compassie laten voelen, kun je je vibraties verhogen en een positieve energie creëren om je heen.

Ruim verstopte emoties en trauma's op

  • Ruim oude en verstopte emoties op: Oude emotionele bagage en onverwerkte trauma’s kunnen zich manifesteren in nachtmerries. Zoek hulp bij een therapeut of beoefen zelfreflectie en emotionele verwerkingstechnieken om oude emoties los te laten en innerlijke genezing te bevorderen.

Heb je hulp nodig bij nachtmerries?

Als holistisch therapeut kijk ik naar de totale mens, met aandacht voor zowel emoties, traumas als de energie om hen heen.

Reacties

1 reactie op “Waarom heb je nachtmerries”

  1. Pingback: Angst voor de dood | Angst om dood te gaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook:

een klanten dag
Uncategorized
Elena Karnaukhova

Een klanten dag

Met plezier wil ik een klantendag organiseren voor mijn lieve klanten en vrienden. Al een tijdje wilde ik dit organiseren maar ik wist niet in

Read More »