Darmklachten

Gezondheid begint in je darmen!

darmklachten
Darmklachten

 

Je darmen staan aan de basis van jouw gezondheid. De gesteldheid van je darmen heeft effect op je hele lichaam. Ze vormen eigenlijk de poort naar je lichaam toe, dus die moet wel goed werken! Ook hebben je darmen een eigen zenuwstelsel en worden soms je tweede hersenen genoemd. Hartstikke belangrijk dus om je darmen gezond te houden.

Van je darmen kun je hele directe klachten krijgen, zoals een opgeblazen gevoel, afwijkende ontlasting, brandend maagzuur, slechte adem of het niet goed kunnen verdragen van bepaalde voedingsmiddelen. Er zijn ook veel klachten waarvan de oorzaak in de darmen ligt, maar waarbij dat niet meteen zo lijkt.

Verborgen darmklachten

De darmen sturen zoveel aan je in lichaam, daar kan best wat mislopen. Het ‘gelukshormoon’ serotonine wordt bijvoorbeeld aangemaakt in je darmen. Werken je darmen niet goed en is deze productie verstoord, dan kan dit bijdragen aan een depressie. Toch denk je bij depressieve gevoelens niet meteen aan je darmen. Zo is het ook met chronische vermoeidheid, buikpijn, angsten, allergieën en huidproblemen.

Voor al deze klachten, direct of indirect, ontwikkelde Natural Medicine Practice Elena een speciaal darmherstelprogramma.

Natural Medicine Practice Elena Darmherstelprogramm

  • Inventarisatie

Op basis van een gesprek, vragenlijst en eventueel ontlastingsonderzoek wordt de toestand van je darmen in kaart gebracht

  •  Diagnose

Aan de hand van de inventarisatie wordt er naar de aandachtsgebieden gekeken en vastgesteld welke vitamines, mineralen en kruiden je nodig hebt.

  • Herstel

In drie stappen krijgen je darmen alles wat ze nodig hebben om weer te herstellen:

Stap 1: Reinigen en Opruimen

Met natuurlijke antibiotica op basis van kruiden worden ongunstige bacteriën en schimmels in je darmen onschadelijk gemaakt.

Stap 2: Voeden

Met behulp van prebiotica en supplementen krijgen de gunstige bacteriën extra voeding om te groeien en de darm te repareren.

Stap 3: Opbouwen

Ontbrekende darmflora wordt toegevoegd door het innemen van gunstige bacteriestammen.

Stap 4: Onderhoud

Met de juiste voeding zorg je ervoor dat jouw darmen gezond blijven.

Eindelijk goed werkende darmen?

Wil je jouw darmen weer optimaal laten functioneren en daarmee een boost geven aan je gezondheid? Neem contact op met Natural Medicine Practice Elena voor meer informatie.