Ingredienten voor 2 porties:
- ½ ijsbergsla
- ½ courgette
- ½ komkommer
- 1 winterwortel
Bereidingswijze
Was de ijsbergsla en snijd de sla in reepjes en rasp de courgette met een grove rasp. Schil komkommer en snijd hem in plakjes, snijd de plakjes in vieren. Rasp de wortel. Meng de sla en verdeel hem over 2 porties, bewaar 1 portie in een afgesloten bakje in de koelkast tot de volgende dag.
Opmerking
Maak deze salade lekker door het toevoegen van ingredienten zoals feta, olijven, gedroogde tomaten, zure augurkjes, gerookte vis, vis uit blik, noten, avocado, blokjes pittige kaas, ei, pijnboompitten, meloenpitten, sesamzaad, uitgebakken spekjes of blokjes kipfilet.
Je kunt de salade wat vullender maken door het toevoegen van kikkererwten, groene linzen of kidney boontjes.
Denkt je ook eens aan een variatie met geraspte rauwe (of gekookte) biet of koolrabi, chinese kool, winterpostelein, spinazie, paksoi, alfalfa, gespruite kiemen.
Saladedressing
Ingredienten voor 2 porties:
- 3 el witte wijnazijn
- 6 el extra vierge olijfolie
- Peper en zout
Doe alle ingredienten in een potje met deksel, schud goed voor gebruik.
Opmerking
Deze dressing is minstens een week te bewaren in de koelkast. Je kunt met olie en azijn in dezelfde verhoudingen als in het recept in een jampotje een grotere hoeveelheid maken.
Voor de afwisseling kunt je de witte wijnazijn vervangen door balsamico azijn en een teentje gesnipperde knoflook toevoegen.