Food-Dish-2

Gemixte salade

Ingredienten voor 2 porties:

  • ½ ijsbergsla
  • ½ courgette
  • ½ komkommer
  • 1 winterwortel

Bereidingswijze

Was de ijsbergsla en snijd de sla in reepjes en rasp de courgette met een grove rasp. Schil komkommer en snijd hem in plakjes, snijd de plakjes in vieren. Rasp de wortel. Meng de sla en verdeel hem over 2 porties, bewaar 1 portie in een afgesloten bakje in de koelkast tot de volgende dag.

Opmerking

Maak deze salade lekker door het toevoegen van ingredienten zoals feta, olijven, gedroogde tomaten, zure augurkjes, gerookte vis, vis uit blik, noten, avocado, blokjes pittige kaas, ei, pijnboompitten, meloenpitten, sesamzaad, uitgebakken spekjes of blokjes kipfilet.

Je kunt de salade wat vullender maken door het toevoegen van kikkererwten, groene linzen of kidney boontjes.

Denkt je ook eens aan een variatie met geraspte rauwe (of gekookte) biet of koolrabi, chinese kool, winterpostelein, spinazie, paksoi, alfalfa, gespruite kiemen.

Saladedressing

Ingredienten voor 2 porties:

  • 3 el witte wijnazijn
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

Doe alle ingredienten in een potje met deksel, schud goed voor gebruik.

Opmerking

Deze dressing is minstens een week te bewaren in de koelkast. Je kunt met olie en azijn in dezelfde verhoudingen als in het recept in een jampotje een grotere hoeveelheid maken.

Voor de afwisseling kunt je de witte wijnazijn vervangen door balsamico azijn en een teentje gesnipperde knoflook toevoegen.

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Anderen bekeken ook:

girl, a young, woman-3567754.jpg
Natuurlijke remedies
Elena Karnaukhova

Ademhalingstherapie

Er is een reden waarom mensen je zeggen “Haal diep adem” als je boos of overstuur bent. Het verhoogde zelfbewustzijn dat gepaard gaat met het

Read More »
woman, happiness, sunrise-3456673.jpg
Ziektes en Behandeling
Elena Karnaukhova

Psychosomatisch klachten

Wat zijn symptomen van psycomatische klachten? Mild, matig of ernstig pijn is het meest voorkomende symptoom van psysomatisch klachten Maar wat uw symptomen ook zijn,

Read More »
flower field, flowers, field-250016.jpg
Evenementen
Elena Karnaukhova

Webinar. Hormonale stress

Waarom ben ik altijd moe? Wat is er met mij aan de hand? Holistische benadering van de klachten REPLAY Overzicht Zijn er hormonen die in

Read More »