Elena Karnaukhova

Wie Is Elena

Voeding & Orthomoleculaire therapeut |  Energetisch en spirituele coach 

Ik help met: vermoeidheid, darmklachten, depressie, hoofdpijn overgangsklachten, huid problematiek en emotionele klachten

Wie is Elena?

Kies je voor Natural Medicine Practice Elena dan ga je samen aan de slag met bioloog, voedingsdeskundige, orthomoleculair en lichaamsgerichte psychotherapeut Drs Elena Karnaukhova – Rogova

Zij is een expert in spijsvertering, holistische geneeskunde, emoties & trauma’s verwerken en voedingsstrategieën voor genezing. Elena zet haar jarenlange kennis en ervaring in om jouw lichaam en geest weer in balans te krijgen op basis van haar succesvolle aanpak.

Achtergrond

Elena is Kazachstaanse van origine, maar woont sinds 2007 in Zuid-Limburg. In haar geboorteland was ze beroepsatleet. Vanaf deze periode begon voeding en psychologie een steeds grotere rol te spelen in haar leven. Tijdens haar universitaire studie Human Biology kampte ze op 23-jarige leeftijd met een zware burn-out, die ze zelf overwon. Toen ze in 1999 naar Wales (GB) verhuisde begeleidde ze mensen succesvol met het gedragsveranderen, geloof in eigen kracht en voeding.

De liefde bracht Elena naar Zuid-Limburg, waar ze verder studeerde (Nutrition & Metabolism, Universiteit van Maastricht) en ook de opleidingen orthomoleculaire geneeskunde, energetische therapie en positieve psychologie, succesvol afrondde. Sinds 2012 heeft ze een eigen praktijk, eerst in het centrum van Valkenburg, Zuid-Limburg en nu in Maastricht.  

Ze heeft ook een tele-praktijk begonnen om internationale klanten te helpen.

Hobbies: duurzaam tuineren, quality time met kinderen, met het hondje te spelen, met vrienden socialiseren en evenementen te organiseren.

Opleidingen en Cursussen

  • Master in Nutrition & Metabolism (Maastricht University, NL)
  • Bachelor in Biologie, Kazachstan (specialisatie in human physiology, KZ)
  • Spirituele life coach (a center for the development of consiousness) , UA
  • Positieve psychologie (NL)
  • Zelfontwikkelen en groeien (CZ)
  • Lichaamsgerichte psychotherapie (UK)
  • Medische basiskennis met psychosociale basiskennis (NL)
  • Energetische therapie (NL)
  • Orthomoleculaire geneeskunde (NL)
  • Voeding & Mentale gezondheid. Wales, UK

Waar is het allemaal mee begonnen?

Als beroepsatleet moest ik op mijn voeding, leefstijl en mentale gezondheid letten. Dus geen snoep, geen slechte vetten, genoeg slapen, positief denken enz. 

Toch in jonge leeftijd kwam ik in burn-out. Als ik nu terug kijk had ik traumatische ervaringen meegemaakt en had constante problemen met mijn darmen,  had niet genoeg rust thuis, voelde mij niet veilig en gebrek aan emotionele steun. 

Vanaf mijn 30ste, toen ik in Wales heb gevestigd begon ik mijn zoektocht om mijn lichaam alweer in balans te brengen. Studies, boeken en cursussen hebben mij naar de andere IK gebracht. 

Als bioloog van origine en door studies in voeding, psychologie en natuurgeneeskunde heb ik geleerd dat lichaam en geest moeten samen behandeld worden en niet als individuele onderdelen.

Ik ben inmiddels 50 en voel me fitter, vitaler en gelukkiger dan toen ik 30 was.

Met alle energie en zelfvertrouwen, (moest nog Nederlands leren…haha)  besloot ik een praktijk te beginnenn om mijn kennis en ervaring te gebruiken om andere mensen te kunnen helpen. 

Dit brengt me bij jou

Aandacht voor jou verhaal, kennis, ervaring en samenwerken 

20200923_145437