Elena Karnaukhova

Wie Is Elena

Voeding, Leefstijl, Energetisch en Orthomoleculaire therapeut

Ik help met: vermoeidheid, darmklachten, depressie, hoofdpijn overgangsklachten en huid problematiek

Wie is Elena?

Kies je voor Natural Medicine Practice Elena (vroeger Slimline Limburg), dan ga je samen aan de slag met voedingsdeskundige, leefstijlcoach en orthomoleculair therapeute Drs Elena Karnaukhova.

Zij is een expert in spijsvertering, holistische geneeskunde, emoties verwerken en voedingsstrategieën voor genezing. Elena zet haar jarenlange kennis en ervaring in om jouw lichaam en geest weer in balans te krijgen op basis van haar succesvolle aanpak.

Achtergrond

Elena is Kazachstaanse van origine, maar woont sinds 2007 in Zuid-Limburg. In haar geboorteland was ze beroepsatleet. Vanaf deze periode begon voeding een steeds grotere rol te spelen in haar leven. Tijdens haar universitaire studie Menselijke Biologie kampte ze op 23-jarige leeftijd met een zware burn-out, die ze zelf overwon. Toen ze in 1999 naar Wales (GB) verhuisde begeleidde ze veel mensen succesvol met afvallen.

De liefde bracht Elena naar Zuid-Limburg, waar ze verder studeerde (Nutrition & Metabolism, Universiteit van Maastricht) en ook de opleidingen orthomoleculaire geneeskunde en energetische therapie succesvol afrondde. Sinds 2012 heeft ze een eigen praktijk, eerst in het centrum van Valkenburg, Zuid-Limburg en nu in Maastricht.  Ze heeft ook een tele-praktijk begonnen om internationale klanten te helpen.

Hobbies: duurzaam tuineren, quality time met het gezin en met het hondje te spelen!

Opleidingen en Cursussen

  • Energetische therapie (NCEG, Nederland)
  • Orthomoleculaire geneeskunde (Ortho Linea, Nederland)
  • Voeding als medicijn, Wales, UK
  • Master in Nutrition & Metabolism (Maastricht University)
  • Bachelor in Biologie, Kazachstan (specialisatie in human & animals physiology)

Waar is het allemaal mee begonnen?

Als beroepsatleet moest ik op mijn voeding en leefstijl letten. Dus geen snoep, geen slechte vetten, genoeg slapen enz. 

Toch in jonge leeftijd kwam ik in burn-out. Als ik nu terug kijk vanaf mijn jeugd had ik last van mijn darmen, had niet genoeg rust thuis, voelde mij niet veilig en gebrek aan emotionele steun. 

Vanaf mijn 30ste, toen ik in Wales heb gevestigd begon ik mijn zoektocht om mijn lichaam alweer in balans te brengen. Studies, boeken, cursussen hebben mij naar de andere ik gebracht. 

Als bioloog van origine en door studies in voeding en natuurgeneeskunde heb ik geleerd dat lichaam en geest moeten samen behandeld worden en niet als individuele onderdelen.

Inmiddels ben ik 53 jaar en ik voel mij fitter, vitaler en gelukkiger dan in mijn dertig.

Ik kreeg energie en zelfvertrouwen, heb Nederlands geleerd en in 2012 besloot ik een praktijk te beginnen om mijn kennis en ervaring te gebruiken om andere mensen te kunnen helpen. 

Dit brengt me bij jou

Aandacht voor jou verhaal, kennis, ervaring en samenwerken 

20200923_145437