virus, covid, science

Coronavirus behandeling met vitamine C

Wat is het coronavirus?

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft officieel de Wuhan-virusziekte genoemd SARS-CoV-2 (severe acute respiratory syndrome coronavirus-2) ernstig acuut ademhalingssyndroom, veroorzaakt door het virus COVID-19.

Coronavirus behandelingen met vitamine C. Reguliere en natuurlijke behandeling

Coronavirus behandelingen met vitamine C

Coronavirus behandelingen met hoge vitamine C

In deze moeilijke en chaotische tijden wil ik deze informatie delen van de mogelijke behandelingen en preventie tegen het coronavirus. Ik ben net terug van de Voeding & Alternatief geneeskunde seminaar in Londen.

Het advies voor het schoonmaken van de handen is goed. Maar wat als je coronavirus krijgt?

Er zijn in wezen drie mogelijke opties:

 • antivirale geneesmiddelen
 • vaccins
 • en een hoge dosis vitamine C plus andere voedingsstoffen

Vriendelijk zijn voor elkaar

 • Dit is een ongekende tijd, een pandemie van 100 jaar. Een tijd voor ons om nuchter, openhartig en gefocust te zijn op wat we kunnen doen om onszelf, onze families, onze gemeenschappen en ons land te beschermen en vriendelijk voor elkaar te zijn.
 • Een tijd om met familie rond te hangen, voor onszelf te zorgen, te koken en de mensen en dingen waar we van houden te koesteren. Hoe meer we met kalmte en vriendelijkheid met de dreiging om kunnen gaan, hoe beter we zullen kunnen overleven en bloeien.

Laten we beginnen met de vaccins en medicijnen om andere benaderingen in hun context te plaatsen, aangezien dit is wat de reguliere geneeskunde waarschijnlijk zal aanbevelen.

coronavirus behandeling

Preventie tegen virussen

Vaccins tegen coronavirus

Vaccins…niet schrikken. Het heeft ongeveer vijf jaar nodig om effectieve vaccins te ontwikkelen. Een Ebola-vaccin ondergaat pas nu de veilige onderzoeken, na vijf jaar van de uitbraak.

Deskundigen zeggen dat dit een wonder zou zijn als dit tot twee jaar zou kunnen worden verkort.

Het werking van de vaccins

Vaccins werken door het immuunsysteem te leren om antilichamen te maken tegen een bepaalde virus, zodat het immuunsysteem bij blootstelling sneller in werking treedt.

Griepvaccins hebben een variabele effectiviteit, soms zo laag als 10%. Dit kan te wijten zijn aan de selectie van soorten.

De les hieruit is dat virussen kunnen muteren. Dus een vaccin dat wordt ontwikkeld tegen deze stam van het coronavirus mogelijk niet of niet zo goed gaat werken tegen een andere mutatie van dit virus.


Geneesmiddelen tegen het virus

De meest bekende geneesmiddelen zijn amantadine, zanamivir en oseltamivir (Tamiflu). Ze werken blijkbaar en worden gegeven aan de meesten die besmet zijn met coronavirus, maar ze hebben een aantal behoorlijk slechte bijwerkingen die de vergelijking tussen risico en baten voor patiënten met een verzwakt immuunsysteem twijfelachtig maken.

Een onderzoek door de Britse House of Commons Committee of Public Accounts in 2014 concludeerde: “Er bestaat geen consensus over hoe goed oseltamivir werkt, met name of het complicaties en sterfte vermindert.

Zanamivir en oseltamivir zijn ‘neuramidase’-remmers. Wanneer virussen cellen binnenkomen, gebruiken ze een eiwit genaamd neuramidase om andere cellen uit te breken en te infecteren. Vitamine C is ook een neuramidaseremmer.

coronavirus behandelingen natuurlijk

Behandeling met voedingssupplementen

Behandeling met voedingssupplementen

Een studie tegen vogelgriep.

In een celstudie presteerde een mengsel van meerdere voedingsstoffen, rijk aan vitamine C (groene thee-extract, lysine, proline, N-acetylcysteïne, selenium) beter dan dit medicijn bij testen op Aziatische vogelgriep (A / H5N1).

Dit is de conclusie van deze studie: ‘NM (nutriëntenmengsel) vertoonde een hoge antivirale activiteit, zelfs zichtbaar gedurende langere perioden na infectie.

De antivirale eigenschappen van NM waren vergelijkbaar met die van conventionele geneesmiddelen (amantadine en oseltamivir); NM had echter het voordeel dat het de virale replicatie in de late stadia van het infectieproces beïnvloedde.

Vitamine C als preventie tegen virussen

Vitamine C als preventie tegen virussen

Werking van Vitamine C

Het goede nieuws is dat hoge dosis van intraveneus (IV) vitamine C het al goed bekend, veilig te gebruiken en dus het heeft in feite geen keerzijde.

We weten niet zeker hoe effectief het is (hetzelfde geldt voor de geneesmiddelen die momenteel worden gegeven en niet-bestaande vaccins) totdat we de resultaten hebben van de onderzoeken specifiek tegen het coronoavirus. Maar er zijn drie onderzoeken gaande – twee met IV vit C, één op 8 gram versus 4 gram orale vitamine C per dag bij minder ernstig geïnfecteerde mensen.

Vitamine C heeft vele werkingsmechanismen, waaronder remming van neuramidase en productie van interferon. Het bevordert ook de rijping van t-cellen die nodig zijn voor een immuunrespons, en fagocyten die virussen aanvallen en neutraliseren.

Er is nog geen virus getest dat niet significant wordt aangetast in een hoge vitamine C-omgeving, vandaar de noodzaak om tijdens een acute infectie hoge orale of intraveneuze doses te hebben.

Heb je vragen neem contact met me op. Video consulten via Skype of whatsapp zijn mogelijk en zelfs geadviseerd.

Webinar (online) “Tips om weerstand te verhogen” op 23 maart om 20u. Interesseert? Stuur mij een email voor de uitnodiging.

Link naar de webinar

Dietist. Vermoeidheid specialist
Drs. Elena Karnaukhova
Voeding & Orthomoleculaire therapeut

Hoge dosering gebruik van Vitamine C in China

Artsen in China worden al aangemoedigd om IV-vitamine C (24 gram per dag) te geven aan mensen met ernstige luchtwegaandoeningen die lijken op longontsteking. Het lopende onderzoek. Ze hebben al een aantal opmerkelijke genezingen gezien bij degenen die naar verwachting niet zullen herstellen.

Zou het niet mogelijk zijn om dezelfde methode in Europa te gebruiken? Het is goedkoop en veilig. Waarom steken ze hier geen geld in, zoals ze hebben gedaan voor vaccins?

Vitamine C tegen coronavirus en preventie

 • Vitamine C kan mens zelf niet aanmaken en daardoor volledig afhankelijk van de voeding. Vitamine C is wateroplosbaar en komt in het hele lichaam verspreid voor met de hoogste concentratie in de bijnieren en hypofyse.
 • Vitamine C is, in tegenstelling tot vaccins, nu beschikbaar om het herstel van het coronavirus te versnellen en mogelijk te voorkomen. Als preventief middel te gebruiken 2 gram in verdeelde dosis. Ik gebruik elke dag 2 a 3 gram, bij het verkouden tot 8 gram, elke uur – 1 gram. In het ergste geval krijg je diarree of een losse stoel.

coronavirus behandeling

Preventie tegen virussen met voedingssupplementen

Voedingssupplementen gebruik als preventie tegen virussen

 • Vitamine C, 2 – 3 gram, neem een goede kwaliteit van vitamine C met bioflavonoiden, verspreid overdag
 • Zink, net als vitamine C, verbetert de werking van het immuunsysteem en versterkt de reactie van het immuunsysteem, minimum 15gr per dag
 • Vitamine D is ook belangrijk omdat het het immuunsysteem moduleert. De meeste immuuncellen hebben vitamine D-receptoren en sommige virussen wijzen dit af. Dit kan een belangrijke reden zijn waarom virussen zich in de winter kunnen nestelen. Laat uw vitamine D-spiegel meten, het ideaal als het hoger dan 50 nmol / l is. In winter adviseer ik 25mcg (1.000iu) van vitamine D per dag te slikken. Stel jezelf bloot aan de zon wanneer je maar kunt.
 • Selenium. Het mineraal selenium remt ook de virale replicatie, waarschijnlijk in een dagelijkse dosis van 200 mcg. Dit is meer dan je nodig hebt als je niet besmet bent. Selenium is van cruciaal belang voor enzymen die oxidatie tegengaan en die uitgeput raken onder virale aanvallen, dus het is iets dat u wilt verhogen bij ernstige infectie.
 • Probiotics (gezonde darmbacterien) zijn ook immuun versterkende middelen. Algemeen bekend is dat minimaal 70% van onze immuuncellen worden in onze darmen geproduceerd. Gefermenteerd voedsel en vezels spelen een grote rol om gezonde darmflora te onderhouden.

Heb je vragen over merken en dosering van supplementen neem contact met me op. We hebben nog een voorraad.

Wordt gezond door gezonde leefstijl!

Vasten als preventie tegen bacterien en virussen

 • De meeste virussen gedijen goed in een omgeving met veel glucose.
 • Als je ketogeen gaat ( koolhydraatarm eten) alle cellen kunnen werken op ketonen die uit vet worden opgewekt en autofagisch, zal dat waarschijnlijk een grote hulp zijn.
 • Autophagy is een cellulair opruimprogramma dat microben zoals virussen target en opslokt, die wordt veroorzaakt dankzij vasten. Bij vasten word je ketogeen terwijl je lichaam overschakelt op het verbranden van het lichaamsvet.
 • Als je niet weet waar te beginnen vraag een voedingsdeskundige of orthomoleculaire therapeut als mijzelf om jou te kunnen helpen.
 • Dus probeer af te vallen en gezond gewicht beheersen

Darmen zijn begin van ons gezondheid

70% van onze immuuncellen worden in onze darmen geproduceerd!

Bewegen

Ga naar buiten wandelen en bewegen om fitter te worden! In de zon maak je ook vitamine D aan.

Slapen

Tijdens het slapen produceer je beste antioxidant en ontspanningsmiddel , hormoon melatonine. Na de goede nachtrust ben je fitter en energetiker, 8-9 uur is essentieel.

Latex handschoenen tegen coronavirus

Latex handschoenen tegen coronavirus verspreiding

Een goede tip als je moet blijven werken. Handschoenen dragen

 • Het virus komt het lichaam binnen via slijmvlies (mond, neus en ogen). Meestal gebeurt het zo: Je raakt iets, wat besmet is, dan wat later raak met dezelfde hand je gezicht. Zo komt het virus op je slijmvlies. Dus mondkapjes helpen niet zo zeer wel de handschoenen.
 • Met de latex handschoenen kun je ales doen maar zou je gezicht niet zo maar aanraken, puur uit onze gedrag gewoonte.
 • Zo voorkom je verspreiding van het virus.
 • Natuurlijk kun je besmet worden als iemand direct in je gezicht hoest, maar de kans van besmetting is veel minder

Heb je nog vragen neem contact met me op

Dietist. Vermoeidheid specialist
Drs. Elena Karnaukhova
Voeding & Orthomoleculaire therapeut

Bronnen:

Reacties

1 reactie op “Coronavirus behandeling met vitamine C”

 1. Pingback: Vitamine D tekort symptomen ogen | Vitamine D tekort angst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook:

Hoe word ik gelukkig
Evenementen
Elena Karnaukhova

Hoe kan je gelukkig worden

Hoe word ik gelukkig | Webinar Vraag jezelf af waarom je je momenteel niet goed voelt, waarom ben ik ongelukkig, in deze specifieke situatie zit, in

Read More »