orthomoleculair arts limburg

Orthomoleculaire geneeskunde | Orthomoleculair therapeut Maastricht

Orthomoleculaire Geneeskunde is een deel van alternatieve geneeswijzen

Ben je altijd moe, slaperig of zijn er onverklaarbare lichamelijke klachten?

Hopelijk is de orthomoleculaire geneeskunde het antwoord waar je naar op zoek bent!

 

 

Wat is de orthomoleculaire geneeskunde?

 • Orthomoleculaire geneeskunde behoort tot de alternatieve geneeskunde. Een vorm van genezing die rekening houdt met de hele persoon (holistische benadering) – lichaam, geest, emoties en voeding.
 • Een doel van de orthomoleculaire geneeskunde is de lichaamscellen te voorzien van optimale hoeveelheden vitaminen, mineralen, vetzuren en andere noodzakelijke voedingsstoffen.
 • Als iemand chronische aandoeningen heeft, vaak ziek en/of chronisch vermoeid is, heeft het geen zin de symptomen te bestrijden.

Wie ben ik als orthomoleculaire therapeut

 • In het verleden had ik zelf gezondheidsklachten van prikkelbare darm tot emotionele, psychische klachten en burn-out.
 • De reguliere geneeskunde kon mij niet helpen dus ging ik op zoek naar een alternatieve holistische weg.
 • In mijn praktijk werk ik holistisch. Holistisch therapeut richt zich op het behandelen van de hele persoon, in plaats van alleen de symptomen van de aandoening.
 • Van oorsprong ben ik bioloog met een universitaire opleiding in voeding en ziekte. Dit was meer praktisch werk in laboratoria. Ik wilde met mensen werken en mensen helpen de oorzaak van hun klachten aan te pakken.
 • Ik ben een van de weinige orthomoleculair therapeuten die tegelijkertijd werkt met lichamelijke en emotionele klachten. Daarnaast ben ik orthomoleculair darmtherapeut. Ik werk veel met darmaandoeningen en doe darmonderzoeken.
 • Als holistisch orthomoleculair therapeut werk ik in Maastricht. Ik doe ook veel aan videobellen, dus afstand is geen probleem meer.
orthomoleculair therapeut

Wat doet een orthomoleculair arts/ therapeut?

 • Orthomoleculaire therapie is gericht op het bevorderen van gezondheid en/of het herstellen van ziekteprocessen met behulp van natuurlijke stoffen.
 • Een orthomoleculaire arts of therapeut kijkt breder naar de klachten van de client zoals de relatie tussen darmflora en hersenen, onverwerkte emoties, laaggradige ontstekingen, aanwezige virussen of ongezonde eetpatroon.
 • Als je bijvoorbeeld hoofdpijn hebt kijk ik dieper naar de oorzaak bijvoorbeeld voeding, darmflorahormonale storingen of verborgen emoties.
 • Laboratorium, energetische onderzoeken en uitgebreide vragenlijsten zijn onmisbaar in de holistische orthomoleculaire therapie.
 • Heb je een auto-immuunziekte zoals artritis, Hashimoto, Graves of MS? Heb je last van je darmen? Wil je meer energie? Of wil je gewoon een vraag stellen aan de orthomoleculaire therapeut?

Wanneer wordt orthomoleculaire therapie gebruikt?

 • De orthomoleculaire therapie kan worden ingezet bij diverse uiteenlopende klachten en aandoeningen die vaak chronisch van aard zijn.
 • Een tekort aan voedingsstoffen kan ontstaan door het gebruik van niet altijd gezonde voeding of tijdens een ziekte en/of een bepaalde periode in je leven. Denk bijvoorbeeld aan extra vitamine C bij griep en verkoudheid, extra foliumzuur bij zwangerschap, visolie bij huidproblemen, probiotica bij darmklachten, depressie of lage immuniteit enz.
 • Orthomoleculaire geneeskunde kan ook preventief worden ingezet, bijvoorbeeld om het energiepeil te verbeteren, de kans op het ontstaan van ziekten te verminderen en het verouderingsproces te vertragen.

Zijn er wetenschappelijke onderzoeken van de orthomoleculaire geneeskunde?

orthomoleculair arts limburg

Ik ben wat ik eet?!

 • Niet waar. Je bent eigenlijk wat je verteert. Je darmen moeten in goede conditie zijn om al het goeds (of verkeerds) dat je naar binnenwerkt op te nemen in jouw lichaam. Jouw darmen zijn daarom de poort naar een goede gezondheid!
 • Dat betekent dat voedingssupplementen zijn niet altijd gunstig zijn als je darmen de voedingsstoffen niet kunnen opnemen
 • Heb je gezonde darmen? Doe de test.
orthomoleculair therapeut

Hoe werkt een goede orthomoleculair arts in Limburg of een therapeut?

 • In mijn praktijk werken we samen met laboratoria, een fysiopraktijk, hypnotherapeut en andere zorgverleners om breder te kunnen kijken naar de hele mens.
 • Bij behandelingen ligt de nadruk op darmen behandelen, voeding, voedingssupplementen, geest en emoties verwerken; die worden ingezet als medicijn. 

Orthomoleculair therapeut Maastricht | Goede orthomoleculair arts Zuid Limburg

Lieve Elena, ik ben blij dat ik je online heb gevonden. Ik heb gezocht naar iemand die mij zou kunnen helpen met de Helicobacter Pylori maagbacterie, omdat na ruim 10 jaar en meerdere antibiotica kuren ik er niet van af kwam. En inmiddels meerdere ander klachten te hebben ontwikkeld . Ik kijk uit naar de volgende stappen die we gaan nemen. Jou kennis, kunde en hoe je meedenkt is iets wat ik niet vaak tegen kom. Ik kan niet in woorden omschrijven hoe blij ik ben. Dank je wel dat je bent wie je bent. Veel liefs
Marija Dozelencic
Maatschappelijk werker
Een jaar dat begon met angst en verdriet, eindigt in licht, liefde en vreugde. Dankjewel Elena voor je hulp, bij dit bijzondere leer process dat ik afgelopen jaar heb mogen ervaren. Tijdens de laatste paar sessies heb ik aangegeven dat het steeds beter gaat, vooral emotioneel en psyschisch. Ik ben heel erg dankbaar Elena dat jij op mijn pad bent gekomen!!! Lieve groetjes Debby
Debby
Debby Jover
Jurist
Beste Elena, ik ben jou echt dankbaar!!!! Wat we met jou in 2 sessies bereikt heb ik met mijn psycholoog niet in 2 jaar bereiken! Je hebt alles uit je kast gehaald om naar mijn klachten te luisteren en oorzaak van mijn problemen te vinden en aanpaken. Bovendien, jij bent een beste orthomoleculair darmtherapeut. Bedankt! Bedankt! Bedankt! Liefs Rosie
Rosie
Kinderarts