Jicht in de voet

Jicht in de voet

Wat is jicht?

Jicht is een vorm van inflammatoire artritis die de gewrichten aantast, vooral in de voet, en kan behoorlijk pijnlijk zijn.

Recente studies hebben aangetoond dat de aandoening nauw samenhangt met de samenstelling van de darmflora  (de gemeenschap van bacteriën) die in het spijsverteringskanaal leven.

Dit verband suggereert dat jicht in sommige gevallen kan worden behandeld door een combinatie van het diet, eliminatie van pathogenen, darmflora herstellen en veranderingen in de levensstijl.

Jicht in de voet | Darmflora | Leaky gut

Een van de belangrijkste stappen in de natuurlijke behandeling van jicht is het verbeteren van de balans van je darmmicrobiota (darmflora). Een gezond darmmicrobioom is essentieel voor een goede spijsvertering en de opname van voedingsstoffen, maar ook voor het verminderen van ontstekingen.

Om jichtsymptomen te verminderen, naast dieetveranderingen moet je ook zuurgraad van je darmflora in evenwicht brengen. 

Wat is nog belangrijk pathogenen in je darmflora aanpakken. Denk aan overgroei van bacterien, hardnekkige maagbacterien, schimmels, gisten en parasieten. Door deze pathogenen heb je een kans om leaky gut te ontwikkelen die heeft enorm invloed jicht klachten.

De leaky gut (het lekkende darmsyndroom) is een aandoening waarbij de binnenbekleding van het darmkanaal doorlaatbaar is, waardoor gifstoffen, bacteriën en andere stoffen in de bloedbaan terechtkomen. Dit kan leiden tot ontstekingen en een verhoging van het urinezuurgehalte, wat kan bijdragen aan jicht.

jicht in de voet

Heb je veel last van jicht in de voet?

Neem al medicijnen en die werken niet meer of heb je bijwerkingen?

Dan moet je een oorzaak van jicht aanpaken! En op natuurlijke manier laten genezen. Werk met een specialist.

Jicht en voeding

Het eten van een dieet rijk aan prebiotische en probiotische voedingsmiddelen kan de groei van nuttige bacteriën bevorderen en ontstekingen verminderen.

Voedingsmiddelen zoals yoghurt, kimchi en zuurkool zijn allemaal uitstekende bronnen van probiotica, terwijl voedingsmiddelen zoals appels, uien en knoflook goede bronnen van prebiotica zijn.

Het kan ook helpen om een probioticasupplement van hoge kwaliteit te nemen.

Van kruiden zoals kurkuma, gember en boswellia is aangetoond dat ze ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Epsomzoutbaden zijn ook een geweldige manier om ontstekingen en pijn te verminderen.

 

jicht in enkel

Jicht in de voet en eliminatie

Ten slotte is het belangrijk om voedingsmiddelen die jichtsymptomen kunnen uitlokken te verminderen of te elimineren.

Voedingsmiddelen met een hoog purinegehalte, zoals rood vlees, schaaldieren en alcohol, kunnen allemaal het risico op een jichtopflakkering verhogen.

Het is ook belangrijk om gehydrateerd te blijven en een gezond gewicht te houden, omdat overgewicht het risico op jichtflare-ups kan verhogen.

Een verstoorde balans van de microbiota kan leiden tot ontstekingen en een verhoging van het urinezuurgehalte, die beide kunnen bijdragen aan jicht.

Ik kwam ook met de jicht in de voet. Maar ik was verbaasd dat Elena wilde mijn darmflora aanpassen...haha, zei ik toen en toch heb van alles gedaan. Geen spijt van! Mijn jicht na jaren lang is bijna weg. Dit soort dokters hebben we nodig!
Maurice
Onderwijs
Lieve Elena, ik ben blij dat ik je online heb gevonden. Ik heb gezocht naar iemand die mij zou kunnen helpen met de Helicobacter Pylori maagbacterie, omdat na ruim 10 jaar en meerdere antibiotica kuren ik er niet van af kwam. En inmiddels meerdere ander klachten te hebben ontwikkeld . Ik kijk uit naar de volgende stappen die we gaan nemen. Jou kennis, kunde en hoe je meedenkt is iets wat ik niet vaak tegen kom. Ik kan niet in woorden omschrijven hoe blij ik ben. Dank je wel dat je bent wie je bent. Veel lief
Marija Dozelencic
Maatschappelijk werker
Dankjewel Elena, het was ook een eye opening voor mij dat alle ontstekingen in je lijf worden door je darmen, microbiota veroorzaakt. Ook van alles gedaan, geen last meer van de jicht, voel ik mij 20 jaar jonger!
David Boersma
Zelfstandige ondernemer

Reacties

2 reacties op “Jicht in de voet”

  1. Pingback: Leaky gut symptomen | Leaky gut therapie | Holistische benadering

  2. Pingback: Depressieve symptomen | Depressie symptomen vrouw

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook:

Nieuws
Elena Karnaukhova

Retreat in South of France

This is our first retreat in France | “LA GRANDE RECONNECTION” What do we offer 8 days ALL inclusive in a prestigious location in Southern

Read More »
een klanten dag
Nieuws
Elena Karnaukhova

Hoge vibraties workshop

Als jouw energietrilling hoog genoeg wordt, zal je leven zich moeiteloos ontvouwen in overeenstemming met je zielenopdracht. Daarentegen schept een lagere en tragere trilling een

Read More »