Drie redenen om genetisch gemodificeerde organismen te vermijden

ggo
Genetisch gemodificeerde organismen

Drie redenen om genetisch gemodificeerde voeding te vermijden.

Genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) zijn potentieel een van de grootste gezondheidsproblemen van onze tijd. Hoewel de kwestie van de veiligheid de laatste tijd veel meer aandacht heeft gekregen wordt niet alles op het etiket vermeldt.

De Europese Unie heeft ook een aantal GM-gewassen toegestaan: soja en maïsrassen.  Ook worden deze producten in vele levensmiddelen verwerkt.

Producten zoals koekjes, drop, kaas, bier, vruchtensappen kunnen een ingrediënt bevatten dat genetisch gemanipuleerd is. De voorbeelden van genetisch gemodificeerde producten: mais, soja, papaja, koolzaadolie, aspartaam. Veel mensen kunnen deze producten niet verdragen.

1.GGO’s bevatten meer pesticiden dan niet-GGO’s.

GGO-gewassen werden speciaal ontwikkeld om boeren laten meer herbiciden te gebruiken zonder het doden van de gewassen zelf. Dit is problematisch omdat continue blootstelling aan toxinen, zoals pesticiden, is één van de belangrijkste ecologische triggers voor het ontwikkelen van een auto-immuunziekte.

2. Genetisch gemodificeerde levensmiddelen zijn oorzaak van de Lekende darm (leaky gut).

Veel genetisch gemodificeerde gewassen, zoals maïs, werden ontworpen om hun eigen insecticide te produceren, genaamd Bt-toxine door het combineren van DNA van de plant met een DNA van bacteriën.

Bt-toxine doodt insecten door het vernietigen van de bekleding van hun spijsverteringsstelsel. Het gif is niet specifiek voor insecten en maakt ook gaten in menselijke cellen, beschadiging van de ingewanden en veroorzaken van de Lekkende darm. Dit kan een voorwaarde zijn voor de ontwikkeling van een auto-immuunziekte en negative invloed op gezondheid.

3. GGO’s verstoren florabalans in darmen.

Glyfosaat, het herbicide die  wordt gebruikt op genetisch gemodificeerde gewassen, is ook een krachtige antibioticum dat bacteriën in je darmen  kunt aanvallen.

Helaas, de goede bacteriën in de darmen, die helpen bij de spijsvertering zijn vaker gevoelig voor glyfosaat, terwijl schadelijke bacteriën, waaronder stammen die salmonella en botulisme veroorzaken, zijn zeer goed bestand tegen glyfosaat.

Hoe GGO’s te vermijden

Het lijkt misschien dat genetisch gemodificeerde levensmiddelen zijn overal in onze moderne voedselsysteem maar als je jezelf wapen met de juiste kennis, dan kunt je slimme beslissingen maken om GGO’s te vermijden.

Kies voor biologische producten waar mogelijk

Biologische voedingsmiddelen zijn per definitie niet-GGO.  Biologische voedingsmiddelen zijn vrij van gevaarlijke pesticiden, herbiciden en andere giftige stoffen die worden gebruikt op conventioneel gekweekte voedingsmiddelen. Kijk voor labels die zeggen “100% Organic”.

Overschakelen op grasgevoerde vlees

Tenzij anders aangegeven wordt het meest vee met genetisch gemodificeerde voer gevoed; pesticiden-beladen: maïs, soja en luzerne i.p.v. de traditionele gras. Dit is uiterst belangrijk omdat de voeding van de dieren die je eet beïnvloedt je ook, en als ze waren gevoerd met GGO dieet het zal ook beeindigen in je lichaam. Ook omdat dieren krijgen groeihormonen en antibiotica om ze dik snel mogelijk te maken, ze consumeren grote hoeveelheden van genetisch gemodificeerde voeding tijdens korte levensduur.

Voorbeelden waar je grasgevoerde vlees kunt kopen: www.puregraze.comwww.hetschop.nl,of www.okvlees.nl

Voor een professioneel advies neem contact met ons op.

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook:

Natuurlijke remedies
Elena Karnaukhova

Pijn op je borst

Pijn op de Borst: De Onzichtbare Last van Onverwerkte Emoties” Pijn op je borst is een gevoel dat velen van ons ooit hebben ervaren. Soms

Read More »
Evenementen
Elena Karnaukhova

A workshop of high vibrations

Welcome to the workshop to release your old emotions If your energy vibration becomes high enough, your life will unfold effortlessly in accordance with your

Read More »