Burn-Out

Uitgeput, hoofdpijn, concentratieproblemen of angsten?

burnout herstel
Burnout herstel

Het kan zijn dat je een burn-out hebt (ook bijnieruitputting genoemd). Een burn-out wordt veroorzaakt als je lange periode last hebt van stress. Stress kan hierbij allerlei vormen aannemen. Sommige mensen zijn zo gewend aan hun niveau van stress dat ze denken dat het normaal is. Vaak zijn mensen constant moe, uitgeput en verliezen het plezier in het leven. Hoe kom je er weer uit?

Met Natural Medicine Practice Elena pak je een burn-out stap voor stap aan. Ontspanning, betere voeding en een aanvulling met voedingssupplementen kan wonderen verrichten.

Wat is een burn-out?

burn out behandeling
Burnout behandeling

Een burn-out is een combinatie van mentale en fysieke problemen, die de kop opsteekt na een lange periode van stress, ziekte of na een traumatische gebeurtenis.

 

Door de stress zijn je bijnieren, die het stresshormoon cortisol al die tijd in hoge mate hebben moeten aanmaken, uitgeput geraakt. Je hebt hierdoor te weinig cortisol in je lichaam en dit kan allerlei vervelende klachten veroorzaken, vaak psychische.

Hoe pakt Natural Medicine Practice Elena een burn-out aan?

We gaan direct kijken naar jouw oorzaken van een burn-out. Hoewel de directe oorzaak het missen van een stofje (cortisol) in je lichaam is, zijn er natuurlijk wel redenen waarom jouw bijnieren niet meer naar behoren functioneren. Daarnaast moeten je bijnieren worden ondersteund door je leefstijl, het juiste eetpatroon en voedingssupplementen.

Stressreductie

Samen kijken we naar de oorzaken van stress in jouw leven. Vaak liggen die in het werk, maar niet altijd. Je kunt ook aanleg hebben voor een burn-out door bepaalde karaktereigenschappen, zoals veel van jezelf eisen of geen nee durven zeggen. Tijdens de coaching krijg je allerlei tips en oefeningen hoe jij stress kunt verminderen.

Aanpassingen in je eetpatroon

Er zijn speciale voedingsmiddelen die jouw bijnier ondersteunen om te kunnen herstellen. Vaak is dit vetrijk eten, zoals kokosolie, avocado, vette vis en noten, omdat je het hormoon cortisol gemaakt wordt van gezonde vetten. Ook moet je sommige zaken weglaten, zoals cafeïne, toegevoegde suikers en bewerkt eten.

Voedingssupplementen

Je bijnieren hebben de afgelopen tijd aardig wat te verduren gehad, dus ze kunnen wel wat extra ondersteuning gebruiken in de vorm van voedingssupplementen. Er zijn speciale supplementen die zich richten op een snel herstel van de bijnieren. In overleg kijken we welke supplementen het beste bij je passen.

Natural Medicine Practice Elena werkt samen met het laboratorium van RP Vitamino Analytics als het niet meteen duidelijk is of je een burn-out hebt. Een eenvoudige speekseltest wijst niet alleen uit of je een burn-out hebt, maar ook de ernst ervan. Op basis hiervan kan een behandelplan worden uitgezet.

Ben je klaar met een leven lang stress?

Maak een afspraak bij Natural Medicine Practice Elena en ervaar de helende werking van deze succesvolle aanpak tegen een burn-out.

diestist