Gezonde leefstijl en voeding

Gezonde leefstijl en gezonde voeding is nu van groot belang dan ooit.

De link tussen een ernstig beloop van een coronabesmetting en leefstijlziekten zoals overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten wordt steeds duidelijker. Uit RIVM-cijfers blijkt dat meer dan 70 procent van de patiënten die overleden zijn aan het coronavirus, een of meer onderliggende aandoeningen had. Bijna de helft (43,5 procent) had hart- en vaatziekten en een hoge bloeddruk. Een kwart had diabetes type 2.

Hier zijn de cijfers van de NOS.nl

Wat is gezonde leefstijl?

Een gezonde levensstijl is niet alleen een dieet en lichaamsbeweging. Dus wat is een gezonde levensstijl?

Hier bespreken we de componenten van van een gezonde levensstijl en hoe het belangrijk is om een ​​evenwichtig leven te hebben.

Een ding dat ik zeker weet, is dat een goede gezondheid is niet iets dat je in de supermarkt kan kopen. Er is geen magische pil die zal u een schitterende gezondheid zal bezorgen. De enige manier om dit te doen is door een gezonde levensstijl aan te passen, inclusief regelmatige lichaamsbeweging, goede voeding, rust en ontspanning om op een optimaal niveau te bestaan.

  • Gezonde energie –

Een van de voordelen van een gezonde levensstijl is de toegenomen hoeveelheid energie.

Wanneer u een gezond dieet eet, inclusief volle granen, mager vlees, vis, gezonde vetten en fruit en groenten, heeft uw lichaam de brandstof die het nodig heeft om uw energieniveau te beheersen. Meer energie hebben is zo belangrijk omdat het je in staat stelt zoveel meer te doen en ik weet dat we allemaal kunnen getuigen hoeveel beter het voelt om vol energie te zijn in plaats van lusteloos en leeg te voelen.

  • Gezonde beweging
  • Gezond en positief denken
  • Genieten en ontspannen
  • Gezonde gewicht
  • Gezonde voeding
  • Gezonde relatie

Wat is gezonde voeding?