Praktijk

Vele gezondheidsklachten zijn niet alleen te voorkomen maar deels of geheel ook te herstellen met juiste voeding en door de leefstijl aan te passen.

Praktijk voor voeding, natuur en orthomoleculaire geneeskunde

Artsen, wetenschappers en zorgverzekeraars hebben echter te weinig handvatten en financiële prikkels om mensen hiermee een hogere kwaliteit van leven en de maatschappij lagere zorgkosten te bieden.

Daarom begint NU voor jou gezondheid te zorgen!

Natural Medicine Practice Elena is een praktijk voor voeding, natuur- en orthomoleculaire geneeskunde. Die werkt op basis van een brede kijk op gezondheid met individuele en groepsbegeleiding. Waarbij we samen op zoek gaan naar jouw lichamelijk, emotioneel en mentaal evenwicht zodat je een bewuster en actiever leven kan leiden! Met samenwerking met laboratoria en praktijkondersteuners.

In ons dynamische leven willen we de hele dag veel bereiken en vergeten we op tijd te eten, drinken en ontspannen. Vergeten we voldoende te drinken en begint ons lichaam te protesteren met verschillende kwaaltjes zoals hoofdpijn, vermoeidheid, obstipatie of overspannen. Door juiste voeding en gezonde leefstijl  kun je veel van zulke kwaaltjes voorkomen.

Door het lichaam van binnen goed te voeden geef je het lichaam  de mogelijkheid zichzelf te herstellen op een natuurlijke manier waarbij de weerstand behoorlijk verhoogd. Om je voedingspatroon te verbeteren wordt het stap voor stap aanpassingen gedaan aan de hand van een individueel voedingsplan.

Gezond eten, voldoende bewegen en uitrusten is niet altijd de opgeloste manier om je kwaaltjes te verbeteren. Dan moet je wat dieper kijken. Er zijn mensen die gevoelig zijn voor gluten, melk, maais of soja daardoor hebben ze te weinig energie, last van de darmen, lage immuniteit en vitaminen/mineralen tekort. Om te weten welke van deze stoffen bent je gevoelig voor moet je een aantal testen en diëten volgen. Bijvoorbeeld  mensen met auto-immuunziekte zoals MS, Mellitus Diabetes Type 1, Reumatoïde artritis, Chronische thyroiditis of ziekte van Hashimoto hebben meestal dysbiose in hun darmen en ook waarschijnlijk lekkende darm. Een dieet zonder gluten kan deze klachten verlichten.

Meeste mensen weten wat goed en niet goed is maar alleen te doen niet makkelijk daarom hebben ze een begeleider nodig. Bij mij in de praktijk leer je hoe je dit kan aanpakken met volledige plan en ondersteun. Ik begeleid mensen op individuele basis en in een groep.

Voor de groepsbegeleiding zie evenementen voor de volgende cursus of een workshop. Bij aanmelding met minimaal 3 mensen kan de nieuwe cursus georganiseerd worden.

KvK 55695582