vinegrette

Vinaigrette met Rodebieten en Zuurkool

 

3 middelgrote (gekookte) bieten (of 2 blikjes bieten, uitgelekt)

3 middelgrote (gekookte) aardappelen

3 middelgrote (gekookte)  wortelen

1/2 cup zuurkool, uitgelekt

3 middelgrote augurken

2-3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel azijn (aan smaak)

1 kleine ui, fijngehakt (ongeveer 1/2 kop), rode of witte ui is ook lekker

Evt. groene erwten (mag ook uit een blik)

  • Schil en snijd de groenten, en door elkaar mengen met olie. Zout en peper aan smaak toevoegen. Hij is klaar!

Deze salade gebruik ik als tussendoortje of als lunch.

Eigenschappen:

Gekookte rode bieten hebben een lage glycemische lading, goed voor de bloedsuiker problemen. De bieten bevatten stoffen die meehelpen om de bloeddruk te verlagenen de cholesterolwaardes te verbeteren. Bieten hebben een hoge anti-oxidantwaarde en helpen de lever in zijn ontgiftende taken.

Zuurkool is licht verteerbaar en wordt daarom goed verdragen door de meeste maag- en darmpatienten. Zuurkool activeert de darmflora en bevordert de stoelgang. Alle gefermenteerde producten zoals zuurkool en biologische yoghurt hebben een uitgesproken gunstig effect op onze darm bacteriën.

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook:

Natural Medicine Practice Elena
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.