Ingrediënten per persoon:
- handje gedroogde zeewier (in een Aziatische winkel kopen)
- kokosolie
- 2 bosuitjes,
- 2 teentjes knoflook
- half pak oesterzwammen (kan ook zonder)
- halve stronk broccoli
- scheut tamari*
- Zout en peper, gember aan smaak
- sesamzaad
- citroensap
Bereidingswijze:
- Spoel het zeewier af onder de kraan.
- Kook 15 minuten in beetje water met tamari.
- Kook de broccoli in 10 minuten beetgaar.
- Roerbak in kokosvet een paar minuten de gesneden bosui met de knoflook.
- Voeg de grof gesneden oesterzwammen toe. Kruid met zout, peper en gember.
- Snijd het gekookte zeewier in grove stukken en voeg het bij het paddenstoelenmengsel. Giet wat van het kookvocht erbij indien nodig.
- Breng op smaak met tamari, peper, zout en op het eind wat citroensap.
- Schep de broccoli op je bord en het paddenstoelenmengsel erop of eromheen.
- Strooi wat geroosterd sesamzaad over de broccoli.
*Tamari is een natuurlijke sojasaus, zonder smaakversterkers en ook glutenvrij te verkrijgen.
Je kunt zeewier gewoon door een soep of salade te doen of gedroogde poeder in visgerechten. Als je niet gewent aan het smaak doe maar rustig aan.