brandnetel en brandnetelsoep voordelen

Brandnetelsoep

Brandnetels gezond en voordelen?

 

Brandnetel is een kruid wat zeer goed werkt op de spijsvertering en daarom erg goed te gebruiken bij een dieet, of wanneer je moeite hebt met je stoelgang.

Je kunt brandnetel als thee drinken (gedroogde kruiden, of verse brandnetel gebruiken in heet water), maar je kunt er bijvoorbeeld ook soep van maken.

Brandnetels zijn voedzaam en gezond. Wanneer gekookt, heeft de brandnetel een aroma gelijkend op spinazie met komkommer. Gekookte brandnetel is een geweldige bron van vitamine C, eiwit en ijzer. Ook zijn ze rijk aan o.a. caroteen, vitamine D, calcium en kalium. Brandnetels werken bloedzuiverend en ze helpen het lichaam afvalstoffen te verdrijven.

Wanneer eten de brandnetels?

Eetbare brandnetels zijn niet meer lekker om te eten na juni/juli, als de zomer begint. Brandnetel soep is prima om in te vriezen. Invriezen gaat het beste zonder toevoeging van de room of joghurt.

Brandnetelsoep maken

 

Brandnetels gezond

Hoe eten de brandnetels?

Eet de bladeren niet rauw, want ze hebben nog steeds de brandharen. Dus gedroogd of gekookt.

Een heerlijke brandnetelsoep is in het voorjaar. Zelf brandnetels plukken en je krijgt deze voedzame  soep. Het voorjaar is het moment om ze te plukken en brandnetels groeien haast overal. In de bossen, langs sloten en vijvers, ook langs de weg, of in je eigen tuin… Bij het plukken kies de jonge(re) scheuten van de brandnetelplant. Vergeet niet plastic handschoenen mee te nemen en een zakje om de takjes brandnetels te dragen.

brandnetelsoep

 

Orthomoleculaire voeding: brandnetelsoep

Een klassieke brandnetelsoep recept (gezond en lekker)

Ingredienten:

  • 1 grote ui (fijn gesneden)
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
  • 2 aardappelen (in stukjes gesneden)
  • 2 handen vol gesneden brandneteltoppen (eerst schoonmaken, doe handschoenen aan)
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 dl room
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Een tip: ik gebruik ook restjes van de groente voor extra smaak

Bereidingswijze van brandnetelsoep

Verwarm de olijfolie in een pan doe er de uien en knoflook in en laat enkele minuten fruiten. Voeg de brandneteltoppen, aardappelstukjes en de bouillon toe en laat 20 min. koken tot de aardappelen gaar zijn. Mix de soep fijn, breng op smaak met peper en zout. Roer er de room door en serveer.

Eet smakelijk!

Wil je meer gezonde recepten of meer tips over orthomoleculaire voeding laat mij weten 🙂

orthomoleculaire therapeut

 

Drs. Elena Karnaukhova Voeding & Orthomoleculaire therapeut

Reacties

1 reactie op “Brandnetelsoep”

  1. Pingback: Een spirituele reis in jezelf - Natural Medicine Practice Elena

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook:

een klanten dag
Uncategorized
Elena Karnaukhova

Een klanten dag

Met plezier wil ik een klantendag organiseren voor mijn lieve klanten en vrienden. Al een tijdje wilde ik dit organiseren maar ik wist niet in

Read More »