Groene smoothie

Waarom groene bladgroente?

groene smoothie recepten beginners

Heeft u last van: Hoofdpijn? Problemen met slapen? Huiduitslag? Vermoeidheid? Problemen met op gewicht te blijven?

Alles wat groen is bevat veel chlorofyl (de groene kleurstof in de bladeren), vooral de bladgroente.

Chlorofyl bindt afvalstoffen, zodat die kunnen worden afgevoerd uit ons lichaam. Het is een sterke energieleverancier, verbetert de zuurstofvoorziening en verbetert de zuur/base-balans in ons lichaam.

Ontslakken en ontgiften met groene smoothies

Vegetarische voeding gedurende een korte periode bevordert de ontgifting. Wie op zoek is naar een betere gezondheid en niet afhankelijk wil zijn van medicijnen, zal een verandering van voeding met open armen ontvangen.

groene smoothie recepten beginners
Gezonde groene smoothies

Voordelen van groene smoothies

Het is een fijne manier om extra groente naar binnen te halen! Mijn dochter is dol op de smoothies. Ik kan nu bijna alles in de blender doen en ze zal alles opdrinken 🙂

Als u geen smoothie drinker bent begin met iets simple zoals een handvol groene bladeren met het banaantje en een glas water. Gooi alles in de blender en hij is klaar om te genieten!

Groene bladgroente bij osteoporose

Wist u dat groene bladgroente (spinazie, boerenkool, snijbiet, andijvie, rucola) bevatten hoge percentage van calcium en magnesium en vitamine K? Die hard nodig zijn voor de botten.

  • Veel melk (produkten) gebruiken is minder gezond dan u dacht.

Een advies dat melk goed is voor de botten, is al enige tijd door de feiten achterhaald. We kunnen stellen dat het gebruik van grote hoeveelheden melkproducten en een hoge dosis calciumsuppletie, eerder osteoporose veroorzaakt dan voorkomt. Een aantaal studies dat bevestigen (1, 2)

Smoothies voor gezonde darmflora

In de smoothies kunt u alle soorten groente en fruit doen. Dit is fijne voeding voor uw darmflora. Gezonde bacterien houden van een vezelrijk dieet met bijvoorbeeld volkoren producten en groenten als spinazie, boerenkool, broccoli, wortels, witlof en asperges.

Let op: Begin met kleine porties. Als u darm problemen hebt laat eerst uw darmen behandelen of het ontlastingsonderzoek laten uitvoeren.

Op Radio L1

In 2013 was ik uitgenodigd naar de Radio L1 om over groene smoothies te vertellen. Tja…mijn Nederlands was nog niet perfect en ik kon niet zo makkelijk uitleggen… maar ik heb het gedaan 🙂 Nu zou ik veel meer kunnen vertellen over de groene bladgroente voor ons gezondheid.

Groene smoothie recepten beginners met spinazie en apple

groene smoothie recepten beginners
groene smoothie recepten beginners met spinazie en apple
  • 1 kopje verse spinazie
  • 1 apple
  • 1 glas water

Stop alle ingrediënten in de blender en voeg als laatste het water toe.  Eventueel nog wat water toevoegen. Spinazie bevat naast ijzer ook koper, zink en vitaminen A, B en C.

Groene smoothie voor gevorderden (2 pers)

smoothie maken
smoothie met selderij
  • 2-3 handjes vol met sla of boerenkool
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 kiwi
  • 1 banaan
  • handje peterselie of koriander
  • water (hoeveelheid is weer afhankelijk van de dikte van de smoothie)

Eigenlijk kunt u alle soorten groenten en fruit in de blender doen. Bij een groene smoothie is de verhouding 60% groente en 40% fruit. Ook daarin kunt u percentage groente geleidelijk aan verhogen. Ook het toevoegen van ‘superfoods’ zoals gojibessen, incabessen, cacaocrisps, noten, avocado, gember enz. kunnen een heerlijke toevoeging zijn!

Veel blenderplezier!

orthomoleculaire therapeut
Drs. Elena Karnaukhova Orthomoleculaire therapeut

groene smoothie recepten beginners

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook:

Nieuws
Elena Karnaukhova

Retreat in South of France

This is our first retreat in France | “LA GRANDE RECONNECTION” What do we offer 8 days ALL inclusive in a prestigious location in Southern

Read More »
een klanten dag
Nieuws
Elena Karnaukhova

Hoge vibraties workshop

Als jouw energietrilling hoog genoeg wordt, zal je leven zich moeiteloos ontvouwen in overeenstemming met je zielenopdracht. Daarentegen schept een lagere en tragere trilling een

Read More »