psychosociale therapeut

Psychosociaal therapeut

Wat is psychosociale therapie?

Psychosociale therapie is een alternatieve behandelvorm die aan populariteit wint bij veel gezondheidswerkers. Deze vorm van therapie helpt mensen met emotionele en psychologische problemen, zoals depressie, angst en trauma.

Het gaat om verschillende technieken die gericht zijn op het veranderen van gedrag en houding, en het verbeteren van emotioneel welzijn.

Het combineert traditionele psychotherapie met holistische benaderingen van genezing, zoals aandacht voor veranderingen in levensstijl, voeding en andere natuurlijke methoden.

Psychosociale therapie helpt mensen ook bij het identificeren en aanpakken van onderliggende problemen die kunnen bijdragen aan hun emotionele en psychologische problemen.

Door deze problemen aan te pakken, kan de psychosociaal therapeut de patiënt helpen meer zelfbewust te worden, betere copingvaardigheden op te bouwen en gezondere manieren te vinden om met hun problemen om te gaan.

 

psychosociaal therapeut

Wie ben ik en hoe kan jou helpen?

Ik ben een van de weinige holistisch therapeuten die gelijktijdig werkt met lichamelijke en emotionele klachten.

Uit eigen ervaring en die van mijn kinderen weet ik hoe emotionele problemen je lichaam beïnvloeden.

Wat doet een psychosociale therapeut en welke methoden gebruikt hij?

De psychosociale therapeut werkt met de patiënt om de oorzaken van hun emotionele en psychologische problemen te identificeren, en ontwikkelt vervolgens een behandelplan dat cognitieve gedragstherapie, gesprekstherapie en andere technieken kan omvatten.

Psychosociaal therapeut richt zich ook op de unieke levenservaringen van de patiënt en hoe deze van invloed kunnen zijn op zijn gezondheid en welzijn.

Door de patiënt te helpen een gevoel van controle en begrip op te bouwen, kan psychosociale therapie hen helpen zinvolle veranderingen in hun leven aan te brengen die hun lichamelijke en geestelijke gezondheid kunnen verbeteren.

Een jaar dat begon met angst en verdriet, eindigt in licht, liefde en vreugde. Dankjewel Elena voor je hulp, bij dit bijzondere leer process dat ik afgelopen jaar heb mogen ervaren. Tijdens de laatste paar sessies heb ik aangegeven dat het steeds beter gaat, vooral emotioneel en psyschisch. Ik ben heel erg dankbaar Elena dat jij op mijn pad bent gekomen!!! Lieve groetjes Debby
Debby
John Doe
Designer
Wat ik bijzonder vond aan Elena was dat ze wetenschappelijke inzichten gemakkelijk kan combineren met alternatieve geneeskunde en spirituele wijze. Ik kwam eigenlijk met een ontsteking in mijn heup. Tot mijn verbazing kreeg ik te horen dat ik problemen had met mijn darmen, darmflora enz. Ik was sceptisch maar wilde alles uitzoeken. Uit het onderzoek bleek echter dat ik een verkeerde darmflora had, ontstekingen, lekkende darmen en nog andere dingentjes. Nu, een paar maanden verder, heb ik meer energie, minder pijn, ben ook afgevallen (een goede bijwerking). Ik zou zeggen luister naar je intuïtie! Ik ben er echt blij mee 🙂
Marco
Psycholoog
Bedankt Elena! Elke keer weer, voel ik mij beter na een meditatie/ gesprek met jou ? Je geeft rust en energie tegelijk! Precies wat ik nodig heb, en dat weet je ook altijd goed aan te voelen. Nog een grote voordeel dat ik nergens naar toe moet. Online afspreken is ideaal 🙂 Tot heel snel weer. Liefs Fatima
Moeder van 3 kinderen

Een spirituele reis in jezelf

psychosociaal therapeut

psychosociale therapie

Reacties

1 reactie op “Psychosociaal therapeut”

  1. Pingback: Een spirituele reis in jezelf - Natural Medicine Practice Elena

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook:

een klanten dag
Uncategorized
Elena Karnaukhova

Een klanten dag

Met plezier wil ik een klantendag organiseren voor mijn lieve klanten en vrienden. Al een tijdje wilde ik dit organiseren maar ik wist niet in

Read More »