Pompoen voordelen

Pompoen voordelen

Het is herfst en het is tijd om herfst groenten te eten o.a. de pompoen!

Pompoen en 6 redenen waarom moet je hem eten.

1. Het is één van de zeer lage calorie groenten. 100 g fruit biedt slechts 26 calorieë; het is echter rijk aan voedingsvezels, antioxidanten, mineralen, vitaminen. De groente is één van de voedingsmiddelen die aanbevolen zijn door diëtisten in cholesterol controle en gewichtsafname programma.

2. Pompoenen zijn een antioxidant en een anti-inflammatoire voeding!

3. Ze bevatten Bèta-caroteen (pro-vitamine A)  die wordt in het lichaam omgezet in vitamine A. Het zorgt, net als vitamine A, voor een goede weerstand en is belangrijk voor het gezichtsvermogen en voor de groei. Het is ook een essentiële vitamine voor goede visuele zicht. Voor vitamine A aanmaak vet is nodig. Dus eet Beta-caroteenrijke  groente en fruit samen met vet zoals kokosvet, kokosmelk, roomboter, olie, avocado enz.

4. Pompoenpitten zijn rijk aan eiwitten en plantaardige vetzuren die bevorderen een gezonde huid, en het functioneren van de hersenen te verbeteren.

5. De pulp en de zaden zijn rijk aan magnesium nodig voor bot en tand gezondheid.

6. De vrucht bevat L tryptofaan (een uitgangsstof bij de biosynthese van neurotransmitter serotonine), een chemische verbinding die activeert een welzijngevoel en is de steun bij depressie. Een tekort aan serotonine wordt vaak gezien bij mensen met slaapproblemen, een spastische darm, fibromyalgie, een grote drang naar koolhydraten/zoet.

Pompoen kan worden gebruikt in tal van heerlijke recepten ofwel gebakken, gekookt; echter, is het het beste gestoomd te eten om maximale voedingsstoffen binnen te krijgen. Wist je dat je pompoenschil gewoon kunt eten? Doordat je de schil lekker zacht laat worden met koken kun je alles goed gebruiken.

Recepten met pompoen en kokosmelk

 

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook:

Hoe word ik gelukkig
Evenementen
Elena Karnaukhova

Hoe kan je gelukkig worden

Hoe word ik gelukkig | Webinar Vraag jezelf af waarom je je momenteel niet goed voelt, waarom ben ik ongelukkig, in deze specifieke situatie zit, in

Read More »
Jezelf weer terug vinden
Uncategorized
Elena Karnaukhova

Jezelf weer terug vinden

Jezelf terug vinden na een moeilijke periode in het leven is een proces dat enige tijd in beslag kan nemen.

Het is niet iets dat je van de ene op de andere dag kunt doen, maar eerder iets dat geduld, toewijding en veerkracht vereist.

Read More »