parasiet in darm

Parasiet in darm symptomen

Parasiet in darm symptomen en behandeling | Parasieten in je darmen

Parasieten  in de darmen komen vaak voor. Ze zijn micro-organismen of wormen die in het menselijk lichaam kunnen leven, vaak in de darmen.

Ze voeden zich met de voedingsstoffen en energie van de gastheer. Ze kunnen aanzienlijke schade toebrengen aan het spijsverteringsstelsel, wat kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals vermoeidheid, buikpijn en diarree.

In ernstigere gevallen kunnen parasieten leiden tot een tekort aan voedingsstoffen, bloedarmoede en zelfs orgaanbeschadiging.

In sommige gevallen kunnen parasieten een aandoening veroorzaken die bekend staat als het “lekkende darm syndroom”. Deze aandoening treedt op wanneer de binnenbekleding van de darmen beschadigd raakt, waardoor gifstoffen, bacteriën, eieren van parasieten en andere deeltjes in de bloedbaan terecht kunnen komen.

Dit kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, waaronder voedselovergevoeligheid, auto-immuunziekten en depressie.

Parasiet in darm symptomen

Parasiet in darm symptomen

Meest bekende darm parasieten symptomen zijn:

 • buikpijn
 • een opgeblazen gevoel
 • krampen
 • diarree
 • verstopping (opstipatie)
 • winderigheid 

Nog andere symptomen die kunnen wijzen op de aanwezigheid van parasieten in je darmen zijn onverklaarbaar gewichtsverlies, vermoeidheid, bloedarmoede, haaruitval, huiduitslag en gewrichtspijn.

Andere ernstigere symptomen zijn diarree met bloed of slijm erin en verstopping van de darmen.

Kortom, parasieten in de darmen kunnen allerlei vervelende symptomen veroorzaken. Gelukkig zijn er een aantal natuurlijke behandelingen die kunnen helpen om deze parasieten in je darmen te elimineren en de balans van gunstige bacteriën in de darmen te herstellen.

parasieten in je darmen

Natuurlijke behandeling parasieten in darmen

Gelukkig zijn er een aantal natuurlijke behandelingen die kunnen helpen om parasieten uit de darmen te verwijderen.

Knoflook wordt bijvoorbeeld al eeuwenlang gebruikt om verschillende kwalen te behandelen, waaronder parasieten. Het bevat allicine, een actieve verbinding met krachtige schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen.

Andere kruiden die gebruikt kunnen worden om parasieten te behandelen zijn oregano, zwarte walnoot, alsem en guldenkruid.

Kokosolie: Kokosolie bevat laurinezuur, waarvan bekend is dat het antiparasitaire eigenschappen heeft.

Pompoenpitten: Pompoenpitten zijn rijk aan het mineraal zink, dat helpt om parasieten in de darmen te verminderen. Om pompoenpitten als behandeling te gebruiken, maal je een handvol pompoenpitten fijn en meng je dit met een glas warm water. Drink het mengsel één keer per dag gedurende maximaal een week.

Behandeling parasieten in darmen met een specialist

Uit mijn ervaring zou je adviseren met een specialist te gaan werken. Dan bespaar je tijd en geld om alles zelf uit te proberen.

In mijn praktijk werk ik samen met een laboratoria om darmonderzoeken (via ontlasting) te laten doen. Bovendien gebruik ik een uitgebreide vragenlijst. 

In sommige gevallen worden er geen testen gedaan omdat de symptomen duidelijk wijzen op de aanwezigheid van parasieten, schimmels, gisten of overgroei van bacterien.

Ik werk holistisch waar het hele lichaam wordt behandeld i.p.v. onderdelen ervan.

 Ik ben een van de weinige holistisch therapeuten die gelijktijdig werkt met lichamelijke en emotionele klachten. 

Als holistisch therapeut mijn specialisaties zijn chronische vermoeidheid, mentale problemen zoals trauma’s te verwerken en vooral darmproblematiek.

Ik heb zelf ook veel darm klachten gehad van PDS, tot parasieten en schimmels dus ik weet hoe je je voelt.

Ben je op zoek naar een natuurlijke manier om het evenwicht en het welzijn in je leven te herstellen?

Holistische behandeling is hier! Ik bied een veilige, natuurlijke benadering van genezing, met behulp van behandelingen zoals voeding, kruidengeneeskunde, darmen herstellen, lichaamsgerichte psychotherapie, aromatherapie en meer.

Dankjewel Elena! Eerst was ik zeer sceptisch over die parasieten verhaal. Toen heb ik het onderzoek laten doen en alles behandelen wat niet hoorde in mijn darmen. Het is opluchting! Ik heb alweer energie, kan alles eten en gelukkiger geworden 🙂 Het is ook fijn dat we online konden afspreken. Een aanrader!
Maurice
Politieagent
Wat ik bijzonder vond aan Elena was dat ze wetenschappelijke inzichten gemakkelijk kan combineren met alternatieve geneeskunde en spirituele wijze. Ik kwam eigenlijk met een ontsteking in mijn heup. Tot mijn verbazing kreeg ik te horen dat ik problemen had met mijn darmen, darmflora enz. Ik was sceptisch maar wilde alles uitzoeken. Uit het onderzoek bleek echter dat ik een verkeerde darmflora had, ontstekingen, lekkende darmen en nog andere dingentjes. Nu, een paar maanden verder, heb ik meer energie, minder pijn, ben ook afgevallen (een goede bijwerking). Ik zou zeggen luister naar je intuïtie! Ik ben er echt blij mee 🙂
Marco
Psycholoog
Lieve Elena, ik ben blij dat ik je online heb gevonden. Ik heb gezocht naar iemand die mij zou kunnen helpen met de Helicobacter Pylori maagbacterie, omdat na ruim 10 jaar en meerdere antibiotica kuren ik er niet van af kwam. En inmiddels meerdere ander klachten te hebben ontwikkeld . Ik kijk uit naar de volgende stappen die we gaan nemen. Jou kennis, kunde en hoe je meedenkt is iets wat ik niet vaak tegen kom. Ik kan niet in woorden omschrijven hoe blij ik ben. Dank je wel dat je bent wie je bent. Veel liefs
Marija Dozelencic
Maatschappelijk werker

Reacties

9 reacties op “Parasiet in darm symptomen”

 1. Pingback: Eczeem behandelen van binnenuit | Darmflora | Leaky gut

 2. Pingback: Darmflora herstellen na antibiotica | Darmflora herstellen natuurlijk

 3. Pingback: PDS dieet. Prikkelbare Darm Syndroom behandeling natuurlijk

 4. Pingback: Waar voel je verdriet in je lichaam | Verdriet en boosheid loslaten

 5. Pingback: Angst voor de dood | Angst om dood te gaan

 6. Pingback: Psychosomatische klachten kind | Wat is een primair oorzaak

 7. Pingback: Langdurige diarree en vermoeidheid | Vaak diarree en moe

 8. Pingback: Vitamine D tekort symptomen ogen | Vitamine D tekort angst

 9. Pingback: Jezelf weer terug vinden | Jezelf terugvinden therapie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook:

Hoe word ik gelukkig
Evenementen
Elena Karnaukhova

Hoe kan je gelukkig worden

Hoe word ik gelukkig | Webinar Vraag jezelf af waarom je je momenteel niet goed voelt, waarom ben ik ongelukkig, in deze specifieke situatie zit, in

Read More »